Categorie Zorg


Zorg

Mulchen van aardbeien - 4 tips

Mulch geen aardbeien tijdens de bloei Smakelijk fruit in de tuin blijft aardbeien. Ze zijn geliefd bij iedereen, zijn gemakkelijk te verzorgen en smaken net zo lekker uit de bush als op een cake of als een fruitsalade. Eenvoudig onderhoud betekent niet dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw aardbeien.
Lees Verder
Zorg

Vijverplanten die de vijver reinigen

Een vijver in de tuin moet schoon worden gehouden. Vijverplanten kunnen hierbij helpen. Een vijver in de tuin is de wens van veel mensen. Ofwel in klein formaat om er optisch van te genieten, of in grote stijl om erin te kunnen zwemmen. Als u een vijver heeft, moet u er ook mee werken, omdat het water altijd schoon moet worden gehouden.
Lees Verder
Zorg

Wanneer is de compost klaar?

Hoe herken je volwassen compost? Als je een composteerplaats in de tuin hebt en deze regelmatig gebruikt, heb je waarschijnlijk de beste grond wijd en zijd. Composteren heeft vaak het probleem dat u niet weet wanneer de compost klaar is en kan worden gebruikt. Maar je kunt het ontdekken door een eenvoudige test.
Lees Verder
Zorg

Cipressen - tips voor verzorging

Of het nu als haag of solitaire plant is: iedereen die cipressen in de tuin kweekt, geniet er meestal altijd van. Tenzij je er niet goed voor zorgt. De cipres komt uit het Middellandse-Zeegebied en is onder andere thuis in Griekenland, Cyprus en Italië. Maar ze voelt zich ook thuis in onze tuinen en groeit mee met haar collega's.
Lees Verder
Zorg

Sierheesters die niet hoeven te worden gesneden

Snijd alleen oude en gebroken takken in de geurende sneeuwbal, veel struiken die je in de tuin hebt, moeten regelmatig worden gesneden en gesnoeid. Aan de ene kant zodat ze niet te groot worden, aan de andere kant zodat ze in vorm worden gebracht. Maar er zijn ook struiken die niet mogen worden gemaaid, anders verliezen ze hun prachtige natuurlijke groei.
Lees Verder
Zorg

Vermenigvuldig frambozen - maar goed!

Als je van frambozen houdt, kun je snel en gemakkelijk een paar meer maken uit een paar struiken en prachtige vruchten hebben die het hele jaar door goed voor je smaken. Frambozen kunnen gemakkelijk worden vermeerderd. Zo werkt het: gebruik de schep om verschillende wortels te doorboren. Zorg ervoor dat de uitlopers sterk zijn.
Lees Verder
Zorg

Goed voor loquat zorgen

Onze gids legt uit waarmee rekening moet worden gehouden bij het onderhoud van de loquat, vooral bij het snijden, water geven, bemesten en overwinteren. De glanzende loquat (Photinia) is een gemakkelijk te onderhouden struik die erg populair is bij tuiniers. Enerzijds omdat het erg bossig en groot is en anderzijds omdat de groenblijvende struik een echt juweeltje is.
Lees Verder
Zorg

Dit is hoe cactussen echt bloeien

Cactussen zijn planten die niet van nature in onze breedtegraden voorkomen. Ze houden ervan warm en droog. Desondanks genieten we van vele soorten cactussen die ons jaar na jaar verrassen met prachtige bloemen. Zodat ze dat doen, moet je aandacht besteden aan de juiste zorg voor de cactussen.
Lees Verder
Zorg

Pompoenen langer laten meegaan - Dit is hoe!

Herfsttijd is pompoen tijd. Als u wilt dat uw pompoenen langer meegaan, omdat u b.v. Als het je niet lukt om ze allemaal tegelijk op te eten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het bewaren. Pompoenen moeten niet te vroeg worden geoogst Pompoenfouten Zorg ervoor dat u uw pompoenen niet te vroeg oogst.
Lees Verder
Zorg

Overwinterende gladiolen - 4 belangrijke tips

Opdat gladiolen en dahlia's het komende jaar weer overwinteren en echt prachtige bloemen hebben, zijn een paar overwegingen en regels vereist. Gladioli kan in een vlecht worden gevlochten. Na het uitgraven worden de stokjes zorgvuldig uitgedroogd. Zodra deze voldoende zijn opgedroogd, moeten alle zieke delen van de knollen zorgvuldig worden bijgesneden.
Lees Verder
Zorg

Plagen op naaldbomen - hoe worden ze bestreden?

Zelfs coniferen zijn niet vrij van ongedierte, coniferen zijn in bijna elke tuin te vinden. Hoewel ze robuuste planten zijn, kunnen ongedierte vaak worden gevonden op coniferen. Coniferen planten Of de grote spar, de spar of de Thujen-haag. Coniferen hebben ook veel vijanden en kunnen worden beïnvloed door ziekten.
Lees Verder
Zorg

Goten reinigen - hoe het gedaan is

Een tuin bestaat niet alleen uit planten die in de bedden moeten worden verzorgd. Je moet ook zorgen voor alles eromheen. Dit omvat ook de taak van het reinigen van de goten. Het schoonmaken van de goten hoort ook bij tuinieren.
Lees Verder
Zorg

Controleer planten regelmatig

Bladluizen kunnen grote schade aanrichten, als je altijd gezonde planten wilt, moet je voor ze zorgen. Bovenal betekent dit controle. Dit betekent dat je regelmatig in de tuin moet kijken en naar de planten moet kijken. U ziet dus zeer snel schade en kunt snel ingrijpen om schade te voorkomen of te minimaliseren.
Lees Verder
Zorg

Moestuin in november - 4 belangrijke tips

Wanneer de herfst is aangebroken en de tuin niet meer veel bloeit, wordt deze rustiger. Je moestuin zal je echter in november nog steeds bezig houden. Bescherm uw salie tegen vorst in de moestuin in november - 4 belangrijke tips We willen u hier 4 belangrijke tips geven die u in november niet mag missen: bewaar aardappelen correct.
Lees Verder
Zorg

Bloemen water geven op vakantie - 4 tips

Misschien geeft je buurman de bloemen water wanneer je op vakantie bent. Bloemen water geven op vakantie Als een vriend of buurman kan zorgen voor het water geven van de bloemen, is alles in orde, zo niet, dan moet je iets anders verzinnen.
Lees Verder
Zorg

Ongedierte in de tuin - 4 ongedierte

Je kunt gewoon Colorado kevers verzamelen. De tuin kan zo mooi zijn als er niet zoveel ongedierte was. Leer hier hoe u ongedierte in de tuin kunt bestrijden. Bestrijding van plagen Af en toe een bladluisinfectie op bloemen kan nog worden getolereerd. Aan de andere kant zijn andere plagen, vooral op gewassen, veel moeilijker te bestrijden.
Lees Verder
Zorg

Gooi bladeren weg - waarheen?

Bomen zijn mooie schaduw in de tuin. Als ze in de herfst niet altijd zoveel vuil maakten. Soms is er zelfs zoveel gebladerte dat sommigen niet eens weten waar ze het moeten plaatsen. Stapel bladeren zijn goede winterkwartieren voor egels.De bladeren die van de bomen vallen en op de stoep blijven, moeten worden verwijderd.
Lees Verder
Zorg

Kweek zelf aardappelen - stap voor stap instructies

Zelf aardappelen telen is niet zo moeilijk, heb je altijd al zelf aardappels willen telen? Ja, waarom ook niet? Het is niet zo moeilijk als je zou denken. Zelf aardappelen telen Aardappelen en natuurlijk veel andere groenten uit je eigen tuin smaken veel beter dan de groenten die je koopt.
Lees Verder
Zorg

Vecht tegen mallow roest - hoe het werkt

Als rode puisten zich verspreiden op stokrozen, moet je snel handelen. Omdat dit een schimmelziekte is die zich door de tuin kan verspreiden. Stokrozen worden vaak getroffen door mallow roest. Als u door een boerentuin wandelt, vindt u hier zeker een plant: de stokroos.
Lees Verder
Zorg

Maak een vlindertuin - zo is het gedaan

Er zijn veel dieren in de tuin en bepaalde bloemen kunnen veel vlinders naar de tuin trekken. Ontdek hier welke bloemen je nodig hebt om een ​​vlindertuin te creëren. Vlinders aantrekken Er zijn veel dieren in een tuin. Sommige zijn nuttig zoals bijen en wormen, anderen zijn vervelend zoals slakken en slangen, en weer anderen zijn gewoon mooi.
Lees Verder