Categorie Zorg

Foxglove - 4 eigenaardigheden die je moet kennen
Zorg

Foxglove - 4 eigenaardigheden die je moet kennen

Digitalis is een typische tuinplant. Maar hoe mooi het vingerhoedje ook is, je moet op een paar dingen letten en je moet vooral de kenmerken kennen. De vingerhoedskruid, Latijn voor digitalis, is een heel mooie plant om naar te kijken. Vooral de bloemen, met hun prachtige kleuren, geven elke tuin een lenteachtige uitstraling.

Lees Verder

Zorg

Graaf geen bollen op

Graaf de voorjaarsbollen niet op Na een lange winter kijken we allemaal uit naar de lente en de eerste lenteboodschappers, die eindelijk in het voorjaar luiden met tulpen, narcissen en narcissen. Gelukkig, als de bloembollen in de herfst snel op hun plaats werden begraven.
Lees Verder
Zorg

Wat te doen als merels krokusbloemen hakken?

Merels hakken graag krokusbloemen Merels hebben een vreemde bezigheid wanneer de krokussen bloeien. Het is niet ongewoon om te zien dat de merels de krokusbloemen letterlijk hakken. Een reden voor dit gedrag wordt gezocht in de veronderstelling dat de merels hun nakomelingen, die net zijn uitgekomen, willen voeden met het gekleurde sap, dat de wegwijzer naar de nectar is.
Lees Verder
Zorg

Fruit van de sierappelboom verwerken - 2 tips

De sierappelboom produceert kleine en nuttige vruchten die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. We hebben hier samengesteld welke mogelijkheden je hebt om de vruchten van de sierappelboom te verwerken. Verwerkt tot gelei, worden de appels bedekt met water, zacht gekookt en vervolgens doorgedrukt.
Lees Verder
Zorg

Gevecht Giersch met wietfilm en mulch

Giersch is zeer persistent Giersch wordt gezegd gezond te zijn, er wordt gezegd dat het veel vitamines heeft en ook als medicinale plant dient. Ja, je kunt er zelfs salade van maken. Maar in de tuin, in prachtig aangelegde bedden, is de Giersch een ongewenste gast, die helaas niet alleen voor een korte tijd blijft, maar zich ook vrolijk vermenigvuldigt.
Lees Verder
Zorg

Plant bomen niet te dicht

Bomen kunnen met elkaar concurreren om ruimte, een tuin is maar een bepaalde grootte en je wilt zoveel mogelijk tegemoet komen. Maar soms is teveel niet goed. Met houtachtige planten bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk om bomen niet te dicht te planten, anders riskeer je dat ze voor elkaar concurreren.
Lees Verder
Zorg

Kweek parasolpaddestoel in de tuin

Parasolpaddestoelen worden erg groot De parasolpaddestoel wordt door velen niet als eetbaar herkend, maar het is een smakelijke paddenstoel die vaak in de plaatselijke bossen voorkomt. Met een paar trucs kun je de parasolpaddestoel in de tuin kweken. De paddestoel groeit aan de rand van het bos of langs het pad tussen juli en oktober.
Lees Verder
Zorg

Paden maken in de moestuin - 3 tips

Het hoofdpad kan ook bestaan ​​uit straatstenen.Een moestuin is niet alleen gezond, maar kan ook leuk zijn. Je moet er echter voor zorgen dat je de groenten later goed kunt oogsten. Het is nadelig als je in bed moet stappen, dus je moet paden maken in de moestuin, zodat je jezelf ook de acrobatische verwringingen bespaart.
Lees Verder
Zorg

Zorg en planttijd van dahlia's

Dahlia's zijn erg gevoelig voor vorst. Je moet dus wachten op het juiste moment om te planten. Dan zijn een paar onderhoudsmaatregelen nodig om ervoor te zorgen dat de dahlia gedijt. Dahlia's zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en bloemvormen. Er is dus altijd een variëteit die ook in uw tuin past.
Lees Verder
Zorg

Bodemmoeheid - wat is het?

Men spreekt van de zogenaamde bodemvermoeidheid wanneer men een plant uitgraaft die er al vele jaren is en dezelfde plant opnieuw precies op dit punt gebruikt. Zelfs als het een jonge plant is waarvan kan worden verwacht dat hij snel groeit en overvloedig bloeit, kan dat niet gebeuren.
Lees Verder
Zorg

Gebruik druppelslangen en giet automatisch

Druppelslangen worden ondergronds of op het bed gelegd. Volgens meteorologen worden de zomers steeds heter en heter. Wij mensen merken dit op de een of andere manier niet, want meestal zijn de zomers niet geel van het ei en vaak regenachtig. Maar dat is bedrieglijk, omdat we het meestal alleen extreem opmerken als we vrije tijd hebben en de tuin willen gebruiken.
Lees Verder
Zorg

Stop de groei van mierikswortel

Mierikswortel heeft de eigenschap zich ongeremd te verspreiden op zeer vochtige locaties, als u het toelaat. De truc om de groei van mierikswortel te stoppen is een eenvoudige planter. Plaats de planter in de grond. Deze is in de grond verzonken en heeft tot gevolg dat de groei van de mierikswortel wordt tegengehouden.
Lees Verder
Zorg

Wanneer de compostsite een twistpunt wordt

De composthoop wordt vaak als een controversieel object beschouwd: wie een tuin bezit, heeft vaak zijn eigen composteerplaats. Dit is niet alleen toegestaan, het is ook wenselijk. Omdat je op deze manier stoffen die rotten in bruikbare grond kunt veranderen. En het is logisch dat iedereen erg milieuvriendelijk is.
Lees Verder
Zorg

Leer tips over bramen

Afzonderlijke jonge en fruitstaven Bramen groeien als wild als je ze niet onder controle houdt. Daarom moet je bramen opvoeden. Je moet weten dat jonge staven in het eerste jaar worden gevormd, terwijl ze pas in het tweede jaar vrucht dragen en daarna sterven. Scheid jonge staven van fruitstaven Om de bramen niet te wild samen te laten groeien, moet u de zeer lange staven eerst inkorten tot maximaal drie meter.
Lees Verder
Zorg

Verspreid varen in 3 stappen

De varen vergroten - stap voor stap uitgelegd De varen is met name geschikt voor schaduwrijke plekken in de tuin. Hij is de ster daar omdat hij het hier leuk vindt. Het groeit en bloeit en wordt groter en groter. Nu is het tijd om de varen te laten groeien. Natuurlijk kun je nieuwe planten kopen, maar zelfs volwassen zijn iets heel anders.
Lees Verder
Zorg

Bescherming tegen wespen - 3 tips

Koffietijd is bijzonder gevaarlijk. Wespen zijn gevaarlijk omdat ze agressiever zijn dan bijen. Van juli tot september de beste tijd voor de wespenvlucht en je kunt hem overal in de tuin vinden. Maar vooral als er iets te eten valt. En dat kan gevaarlijk zijn.
Lees Verder
Zorg

Tips voor het verzorgen van geraniums

Een van de meest populaire balkon- en raambloemen is de geranium. Deze niet-winterharde bloemen worden vanaf maart buiten geplaatst en bloeien daar tot oktober, voordat ze teruggaan naar hun winterkwartier. Hier zijn onze tips voor het verzorgen van geraniums. In de koude maanden verliezen de geraniums hun bladeren en worden ze koel en helder opgeslagen.
Lees Verder
Zorg

Terracotta figuren sieren de tuin

Terracotta figuren maken de tuin iets heel bijzonders. Er zijn bepaalde dingen die een tuin echt de moeite waard maken. De kers op de taart, om zo te zeggen. Dit omvat bijvoorbeeld het prachtige terracotta. Terracotta figuren sieren de bedden en maken de tuin iets heel bijzonders.
Lees Verder
Zorg

Bouw zelf een hete steen in 6 stappen

Veel tuiniers houden ervan om zachtjes in de tuin te rimpelen. Je hebt een vijver, een fontein, een beekje of een hete steen nodig. Omdat de eerste drie opties erg leuk zijn, maar meestal duurder zijn en meer moeite vergen, is de hot stone een optie die je beter moet bekijken.
Lees Verder
Zorg

Snoei de appelboom in de zomer

Appelboom snoeien in de zomer Een appelboom moet zo nu en dan worden gekapt en rechtgetrokken. De reden: alleen op deze manier kan het op lange termijn heerlijk smakelijk en vooral rijk fruit dragen. Daarom moet je de appelboom eenmaal per jaar snoeien. De beste tijd hiervoor is de zomer.
Lees Verder
Zorg

Het gras maaien - 5 nuttige tips

Het gras maaien - Onze tips Het gras maaien is eenvoudig, denken velen. Gewoon klaar met de maaier en u bent klaar. U kunt dat doen als u weinig waarde hecht aan uw gazon. Als u een mooi en goed onderhouden gazon wilt hebben, moet u zich aan de volgende tips houden: Maai het gazon niet als het nat is. De reden: door het vocht kleven de stelen aan elkaar en kunnen niet meer netjes worden gesneden.
Lees Verder