Categorie Zorg

Wanneer is de compost klaar?
Zorg

Wanneer is de compost klaar?

Hoe herken je volwassen compost? Als je een composteerplaats in de tuin hebt en deze regelmatig gebruikt, heb je waarschijnlijk de beste grond wijd en zijd. Composteren heeft vaak het probleem dat u niet weet wanneer de compost klaar is en kan worden gebruikt. Maar je kunt het ontdekken door een eenvoudige test.

Lees Verder

Zorg

Gebruik regenwater in de tuin

Veel hobbytuiniers zijn bang dat de kosten van irrigatie over hun nek zullen gaan. Waarom neem je niet gewoon regenwater? Niemand kan voorspellen hoe het weer in de zomer zal zijn. Soms regent het als emmers, dan volgt nog een droge periode. Het feit is dat uw tuin zelfs water nodig heeft.
Lees Verder
Zorg

Tuinplan - waarom zou je er een maken?

Een tuinplan maken is logisch. Hier leest u waarom ik een tuinplan gebruik en met welke 3D tuinplanningssoftware ik werk. Een tuinplan helpt om de planten te bepalen - eerst werd er naar mijn familie geglimlacht omdat ik achter de computer zat, een plattegrond van onze tuin maakte en de planten en bloemen erin tekende.
Lees Verder
Zorg

Droge bloemen en gebruik als decoratie

Wilt u het hele jaar door genieten van de bloemen in de tuin? Droog de bloemen dan gewoon! Hieruit kun je prachtige decoraties oproepen. De tuin biedt een grote bloei in de zomer en brengt veel planten naar voren. Je kunt deze bloei ook voor de herfst of winter houden door de bloemen en bloemen te drogen.
Lees Verder
Zorg

Brandnetels bestrijden - hoe het werkt

Er zijn onkruiden die kunnen worden getolereerd en die onkruid kunnen worden. Deze omvatten b.v. Brandnetels omdat ze zelfs pijnlijk kunnen zijn. Brandnetels zijn erg koppig - onkruid betekent niet altijd dat deze planten uit de tuin moeten worden verwijderd alleen omdat ze geen mooie bloemen hebben of opzettelijk zijn geplant.
Lees Verder
Zorg

Gebruik gele borden tegen insecten - hoe het werkt

Gele platen of lijmplaten werken buitengewoon goed tegen onaangename insecten. We zullen u vertellen hoe u de zelfklevende stickers hier kunt aanbrengen. Vooral in de zomer zie je talloze insecten rond alle tuinplanten zoemen. Velen storen zich niet, maar er zijn ook soorten zoals de cicade die aanzienlijke schade aan de plant kunnen veroorzaken.
Lees Verder
Zorg

Trek vogels aan - zo krijg je sfeervol getjilp in de tuin

Wat zou een tuin zijn zonder vogels? Dieren behoren ook tot de natuur, en vooral vogels geven ons vaak veel plezier met hun getjilp. Maar hoe trek je ze aan? Zorg voor nestplaatsen Eén ding van tevoren: als er veel gebeurt in de tuin, er kinderen zijn, luide muziek wordt gespeeld of de hele tijd barbecues worden gehouden, is de kans dat vogels hier nestelen extreem klein.
Lees Verder
Zorg

Planten voor de schaduw

Schaduwbedden zijn altijd een kleine uitdaging voor hobbytuiniers. Welke planten gedijen immers in de schaduw? Vergis je niet, want er zijn er genoeg. Het vingerhoedje gedijt goed in de schaduw - in onze tuin hebben we een bed dat geen enkele zonnestraal krijgt gedurende de lange dag.
Lees Verder
Zorg

Wanneer is een pompoen rijp?

Pompoenen kweken is op zichzelf niet zo moeilijk. Het lijkt voor de meeste mensen echter moeilijker te herkennen wanneer een pompoen rijp is. Hier zijn duidelijke tekenen van. Geen groene vlekken? Dan is de pompoen rijp! Pompoenplanten zijn momenteel erg populair in veel tuinen. Dit is niet verwonderlijk, omdat ze er goed uitzien en kunnen worden gebruikt om de meest heerlijke gerechten op te roepen.
Lees Verder
Zorg

Snijd buxus - daar moet je op letten

Het is het beste om buxus te zagen van maart tot september, hetzij als een haag of solitair. Er zijn een paar dingen om te overwegen voor de perfecte vorm. Of het nu alleen staat of als een haag, het buxus (Buxus sempervirens) is vaak te vinden in Duitse tuinen. De doos van de Buxaceae-familie is een zeer langzaam groeiende plant - dus als je snel een grote doosboom verwacht, zul je hier niet gelukkig zijn.
Lees Verder
Zorg

Gebladerte van de naburige woning - wie heeft gelijk?

Bladeren kunnen snel een twistpunt worden Helaas worden buurtconflicten steeds vaker gebruikt. Vooral als je een tuin hebt en je buurman doet dingen die niet bij je passen - of andersom. Rechtbanken moeten dagelijks met dergelijke kleinigheden omgaan. Je zou veel kunnen doen met alleen maar een gesprek.
Lees Verder
Zorg

Plantfouten ontdekt - 3 grove fouten bij het planten

Wist u dat Er zijn een aantal fouten die je maakt tijdens het planten en vraag je af of er niets groeit of breekt. We willen hier drie plantfouten verhelderen: zet bloemen dieper in de pot. Dit is fout! Een plant wordt meestal net zo diep in de grond geplaatst als in de pot in de grond.
Lees Verder
Zorg

Oogst kruiden correct

Het is het beste om altijd kruiden te oogsten vlak voor de bloei. Kun je iets verkeerd doen bij het oogsten van kruiden? Nou ja, misschien niet verkeerd, maar er zijn enkele tips om meer uit de kruiden te halen. In principe kunnen kruiden het hele jaar door worden geoogst. Kruiden oogsten vóór de bloei De kruiden zijn bijzonder smakelijk wanneer ze vlak voor de bloei worden geoogst.
Lees Verder
Zorg

Gevulde rozen - wanneer de bloemen te zwaar zijn

De bloemen zijn meestal te zwaar en knikkende rozen zijn de favoriete bloemen van veel mensen en er is nauwelijks een tuin waar je geen rozen kunt vinden. Sommigen houden van de normale bloemen, anderen houden vooral van gevulde rozen. Deze zien er echt prachtig uit, maar ze hebben één probleem: ze zijn erg zwaar!
Lees Verder
Zorg

Vaste planten implementeren - 4 tips om het goed te doen

Er zijn een aantal dingen om in gedachten te houden bij het verplaatsen dat het niet ongewoon is om de tuin van tijd tot tijd opnieuw te willen ontwerpen. Dit betekent natuurlijk ook dat u vaste planten wilt implementeren om nieuwe bedden te creëren. Als vaste planten een nieuwe plek moeten krijgen, is er iets om over na te denken, zodat ze de verhuizing goed overleven.
Lees Verder
Zorg

Foxglove - 4 eigenaardigheden die je moet kennen

Digitalis is een typische tuinplant. Maar hoe mooi het vingerhoedje ook is, je moet op een paar dingen letten en je moet vooral de kenmerken kennen. De vingerhoedskruid, Latijn voor digitalis, is een heel mooie plant om naar te kijken. Vooral de bloemen, met hun prachtige kleuren, geven elke tuin een lenteachtige uitstraling.
Lees Verder
Zorg

Privacyscherm in de tuin - er zijn opties

Er is ook een soort scherm als mobiel scherm. Natuurlijk scherm in de tuin is nog steeds het beste. Er zijn twee opties: ofwel de snelgroeiende, die meestal afkomstig is van planten die slechts één jaar oud zijn, of de langzamere, die permanent is, maar ook enkele jaren duurt om dicht te worden.
Lees Verder
Zorg

Verplaats mieren en dood ze niet

Mieren zijn erg handig in de tuin, net als alles in de tuin, kunnen mieren worden verplaatst. Ja, dat heb je goed gelezen. Het gebeurt zo nu en dan dat de kleine dieren zich verspreiden op plaatsen waar je ze gewoon niet kunt gebruiken. Dan nemen velen hun toevlucht tot mierenvergif, bakpoeder of giet heet water in het mierengebouw.
Lees Verder
Zorg

Wat te doen als de kersenlaurier bruine bladeren krijgt

Gieter kan helpen Cherry Laurier is een hout dat heel vaak wordt gebruikt als een haag. De voordelen: snelgroeiend en zeer dicht. Dit zorgt voor optimale privacy. Nu, na lange, bijzonder hardnekkige winterperioden, kun je vaak zien dat de kersenlaurier bruine bladeren krijgt.
Lees Verder
Zorg

Chrysanthemum roest - Hoe het ongedierte te bestrijden

De chrysanthemum roest is een plaag van de chrysanthemum die zich op de bladeren nestelt in de vorm van groenachtig witte of gele vlekken. De "keizerlijke bloem", de chrysant, mag niet ontbreken in een tuin. Als een drukke herfstbloem is hij net zo populair als gladiolen. De witte chrysanthemum roest is een plaag die de chrysant kan beschadigen.
Lees Verder