Categorie Instructies

Heatherstruiken moeten worden gesnoeid
Instructies

Heatherstruiken moeten worden gesnoeid

Heide wordt vaak heide genoemd.In elke tuin vindt u heide-struiken, die ook heide worden genoemd. Er is vaak een kleurrijke mix van zomer- en winterheide. De zomerheide bloeit van augustus tot ver in oktober. De winterheide verrukt de hobbytuinier van december tot maart.

Lees Verder

Instructies

Gebruik mulch op de juiste manier

Het bedekken van de grond wordt mulchen genoemd, hoewel hobbytuiniers hier verschillende redenen voor hebben. Dit artikel onthult welke mulch waarvoor geschikt is. Wietstop met mulch - Wanneer we de term "mulch" horen, denken de meeste mensen aan schorsmulch, die nu beschikbaar is in elke bouwmarkt en tuincentrum.
Lees Verder
Instructies

Frambozen - Voorkom ondergrondse groei

Frambozen zijn heerlijk, maar verspreid in de tuin door ondergrondse wortelgroei maar zonder achting. Hier zijn 2 tips om dit te voorkomen. Frambozen vormen ondergrondse wortels, frambozen zijn heerlijk, daar bestaat geen twijfel over. Maar zo lekker als de rode, gele of witte frambozen zijn die je in juni en juli kunt oogsten, kunnen frambozen zich ook verspreiden.
Lees Verder
Instructies

Leg grasmat - Zo gaat het

Rollengras is een goed alternatief om binnen een paar uur een goed onderhouden nieuw gazon te krijgen. Leggen is geenszins beperkt tot professionals. Kleinere gebieden kunnen ook onafhankelijk worden gelegd. Op één dag een gazon dromen? Nog steeds moeilijk voor te stellen voor velen.
Lees Verder
Instructies

Zelf zaden oogsten - kan dat?

Afhankelijk van de variëteit zijn bloemzaden vrij duur. Je kunt dit geld besparen door je eigen zaden te oogsten en klaar te hebben voor het volgende seizoen. Eenjarige bloemen ontwikkelen zaden die in de bloemen in de zomer kunnen worden gevonden. Als u de zaden verzamelt en in kleine porties in zakjes vult en labelt, is zaaien verzekerd voor de komende lente.
Lees Verder
Instructies

Giftige planten voor katten

Veel planten zijn giftig voor katten. Omdat katten graag op planten kauwen, is dit behoorlijk gevaarlijk. We hebben een overzicht van de giftige planten voor jou. Katten kauwen graag op verschillende planten. Niet al deze planten kunnen echter als veilig voor katten worden beschouwd.
Lees Verder
Instructies

Laat groene tomaten rijpen

Wanneer het einde van het tomatenoogstseizoen langzaam nadert, zijn de meeste met verlies. Want wat gebeurt er nu met de groene tomaten? Heel eenvoudig: laat ze rijpen! Groene tomaten rijpen in het donker - wanneer de tijd rijp is voor de herfst, zijn de meeste tomaten vaak verre van.
Lees Verder
Instructies

Groen de huismuur

Het vergroenen van de huismuur en daarmee het verfraaien van de gevel is de trend. Maar vergroening heeft niet alleen voordelen en u moet de juiste planten vinden. Je kent waarschijnlijk de foto van een groene huismuur. Of het nu klimop of wijn is, een van de meest gebruikte groenplanten, de gevel krijgt een opvallend karakter.
Lees Verder
Instructies

Behandel interfaces op bomen correct

Controleer de wond regelmatig In principe moeten bomen zo min mogelijk worden gezaagd. Als het zo nu en dan moet zijn, zijn er een paar dingen om te overwegen. Moet worden gesneden, of helemaal niet, in de zomer. Op dit punt is de boom zo sterk dat hij de wond zelf kan sluiten.
Lees Verder
Instructies

Bloembollen op de juiste manier planten, verzorgen en bewaren

Bloembollen moeten in de herfst worden geplant en mogen nooit op elkaar worden gestapeld. Onze kleine gids geeft u deze en meer tips. De herfst is de tijd voor bloembollen om te planten, dus tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen begroeten u in de lente. Lentebloeiers mogen in geen enkele tuin ontbreken en zijn bijzonder goed voor het planten van borders of als beperking van paden.
Lees Verder
Instructies

De grasmaaier reinigen - stap voor stap

Verwijder grasresten altijd met een handborstel Om de levensduur van een grasmaaier te behouden, moet deze worden onderhouden. Maar dit alleen is niet voldoende, dus u moet de grasmaaier schoonmaken voordat u hem voor het winterseizoen opbergt. We leggen stap voor stap uit hoe verder te gaan. Het kan vaak worden waargenomen dat een hogedrukreiniger wordt gebruikt.
Lees Verder
Instructies

5 tips voor de tuin in augustus

In augustus is er nog veel te doen in de tuin. U kunt ontdekken welk werk u niet mag missen in onze kleine samenvatting. Augustus is een prachtige maand om volop te genieten van uw tuin. Maar naast ontspannen en barbecuen, zijn er ook enkele taken die vóór het begin van de herfst moeten worden uitgevoerd.
Lees Verder
Instructies

Wortelbarrière voor bamboe voorkomt woeker

Bamboe is een knappe plant, maar het kan de leefomgeving van andere planten uitdagen. Om dit te voorkomen, is het zinvol om een ​​wortelboom in de grond te installeren. Bamboe groeit ondergronds door wortelvorming Bamboe wordt steeds populairder in onze breedtegraden en wordt vaak in veel tuinen geplant.
Lees Verder
Instructies

Coniferen snijden - waar u op moet letten

Coniferen groeien super snel en zijn een echte blikvanger wanneer ze als een haag worden geplant. Maar als je ze niet regelmatig snijdt, riskeer je wild te worden, wat niet langer zo gemakkelijk te temmen is. Coniferen (zoals Thuja / Lebensbaum) kunnen het beste worden gesneden met de elektrische heggenschaar
Lees Verder
Instructies

Snijd de braamstruik - hoe het werkt

De braamstruik heeft zorg nodig, iedereen houdt van ze, iedereen houdt ervan om op te snacken en ze zijn welkom in veel tuinen: veel mensen eten graag bramen voor hun leven. Maar je moet de braam snijden en verzorgen, zodat deze veel fruit draagt. Een braamstruik moet steeds opnieuw worden gesneden.
Lees Verder
Instructies

Interessante feiten over tomatenrassen

Tomaten mogen niet ontbreken in een goede moestuin. Er zijn veel verschillende soorten tomaten en elk heeft zijn eigen speciale vereisten om op te letten. Tomaten zorgen voor licht en warmte en hebben veel licht en warmte nodig. Je moet daarom een ​​zonnige locatie hebben. Er zijn veel verschillende variëteiten waarin de eisen enigszins kunnen variëren.
Lees Verder
Instructies

Vechtvorm op aardbeien - 3 tips

Schimmel op aardbeien verdrijft helaas de vreugde van het oogsten van deze zoete vruchten. Maar met onze drie tips kun je de schimmel bestrijden. Niet bepaald lekker: schimmel op aardbeien, we eten ze allemaal graag voor ons leven: aardbeien. De hele winter en de helft van de lente zien we ernaar uit dat de aardbeien vanaf half mei rijp zijn, bestormen en willen snacken, maar zijn erg teleurgesteld.
Lees Verder
Instructies

Bieslook in een pot planten - 8 verzorgingstips

Om in de winter verse kruiden te kunnen oogsten, kunt u bieslook in een pot planten. Hier moet u echter enkele verzorgingstips volgen, zodat het bieslook ook kan gedijen. Tip 1: Allereerst moet je de fout niet maken en teveel zaden in één pot doen. Dan stikken de planten.
Lees Verder
Instructies

Pepermunt beter in een pot dan in de tuin

In een kruidentuin mag pepermunt helemaal niet ontbreken. Het ruikt immers niet alleen goed, het verfijnt ook gerechten en het kan ook worden gebruikt om een ​​heerlijke thee te maken. Pepermunt kan beter in een pot worden bewaard Pepermunt is niet alleen geschikt om aan desserts toe te voegen, je kunt er natuurlijk ook pepermuntthee van maken of gewoon genieten van de heerlijke geur.
Lees Verder
Instructies

Vaste planten voor de zomer

Vaste planten verfraaien elke tuin en vereisen geen speciale zorg. Bij het kopen, moet u informeren naar de juiste locatie. Vaste planten zijn een optische verrijking voor de tuin. Ze groeien zeer overvloedig en bloeien soms voor een zeer lange tijd. Bij het planten van de vaste planten moet u echter altijd letten op wanneer de vaste bloemen bloeien en hoe hoog deze kunnen worden.
Lees Verder
Instructies

De grond bewerken zonder rugpijn

Het is voldoende als je de aarde uitzendt.Veel tuinvrienden denken met een huivering van het opgraven van hun tuin in de herfst of lente. Het resultaat is rugpijn en eelt op de handen. Maar het hoeft niet zo te zijn. Je kunt op de vloer werken zonder rugpijn te krijgen. Met het juiste tuingereedschap en een beetje vaardigheid kan de volgende regel worden nageleefd: niet graven, alleen de grond ventileren.
Lees Verder