Categorie Tuin Tips

Planten goed water geven - een paar tips
Tuin Tips

Planten goed water geven - een paar tips

Planten water geven klinkt heel gemakkelijk voor de leek. Wat zou er mis moeten gaan? Veel! Volg onze 7 tips voor correct gieten. Geef geen water tijdens hete middag! - Water is net als planten essentieel om te overleven. Je kunt het zonder een bepaalde hoeveelheid tijd doen, maar niet voor lang.

Lees Verder

Tuin Tips

Tip tegen gekke appels

Tip tegen gekke appels Dat weten we allemaal en zeker heeft iedereen een gekke appel in handen gehad. Als het maar in de hand was, was het het minste kwaad. Vaak zie je de maden saai in de appels, maar niet bijten in de vrucht met smaak. Nou, dan heb je gewoon een klein bijgerecht van vlees.
Lees Verder
Tuin Tips

Wortelen zaaien en oogsten - meerdere keren in één seizoen

Je kunt wortels meerdere keren per jaar zaaien en oogsten.Wortelen zijn een zeer vitaminerijke en gezonde groente die je gemakkelijk zelf in de tuin kunt kweken. En niet slechts één keer. Je kunt wortels meerdere keren in één seizoen oogsten. De zaden worden in rijen gezaaid. Er zijn speciale soorten wortels die tussen de gebundelde wortels te vinden zijn (bijv.
Lees Verder
Tuin Tips

Verzorging van planten in de vijver

Planten kweken moet worden uitgedund Een vijver heeft ook vijverplanten nodig zodat deze echt tot zijn recht komt. Je zou nu kunnen aannemen dat je niet langer voor deze planten hoeft te zorgen. Natuurlijk zijn dingen zoals water geven, bemesten of het losmaken van de grond niet nodig. Maar je moet nog steeds voor de planten zorgen.
Lees Verder
Tuin Tips

Wijn onderhouden in de zomer - 3 waardevolle tips

De druiven hebben veel zonwijnstokken in hun eigen tuin nodig - niet alleen smakelijke, maar ook mooie sieraden. Vooral op huismuren of pergola's. Als u druiven overvloedig wilt oogsten, moet u vanaf juni voor de wijn zorgen. Hier moeten met name de vruchtniveaus continu worden gecontroleerd.
Lees Verder
Tuin Tips

Bosbessen voor de tuin

Je kunt ook blauwe bessen in de tuin hebben en in het bos staan ​​blauwe bessen of blauwe bessen. Als je graag in het bos wandelt, kun je erop snacken of het bij langere mensen plukken en naar huis vervoeren. Maar dat hoeft niet het geval te zijn, want bosbessen zijn ook beschikbaar voor de tuin.
Lees Verder
Tuin Tips

Voorbereidingen voor het begin van de herfst

Bollen moeten diep worden gegraven In de tuin is er veel te doen net voordat de herfst begint. U kunt bijvoorbeeld nieuw gazon zaaien. September is hiervoor ideaal omdat de droogte in de zomer voorbij is en de zaden snel kunnen ontkiemen. Maar er zijn andere dingen die je voor de herfst in de tuin had moeten doen.
Lees Verder
Tuin Tips

Bekermalve - een geweldige beddecoratie

Hij bloeit in de mooiste tinten roze, blauw en wit en is een sieraad voor elke tuin: de kop malve. Geen wonder dat iedereen ze in de groene oase wil hebben. Kopmallows zijn een mooie blikvanger in het bed Cup mallows komen oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied en zijn jaarlijks.
Lees Verder
Tuin Tips

Bladnetten - bescherming voor uw vijver

Bladnetten aanbrengen in september Als je een vijver in de tuin hebt, zul je ervan genieten, maar ook veel werk. En hij moet een paar dingen overwegen, vooral wanneer er vissen in de vijver zwemmen. Uiterlijk in september moet een net over de vijver worden gespannen, zodat de bladeren niet in het water kunnen vallen.
Lees Verder
Tuin Tips

Klivien - Hoe Klivien te laten bloeien

Klivien zijn altijd kleine hoogtepunten. Een beetje zorg is vereist om ze te laten bloeien. Vooral als het Clive gewoon niet graag bloeit. Clivia bloeit tegenwoordig niet zo overvloedig.De clivia is een felbegeerde huis- en serreplant die eerder vooral in de winter werd gezien.
Lees Verder
Tuin Tips

Oogst chili pepers - hoe het werkt!

Chilipepertjes gedijen het beste binnenshuis, degenen die het pittig vinden, zullen dol zijn op chili-pepers. Velen kopen het fruit in de winkel of bij de boer. Daar zijn ze natuurlijk erg duur en smaken ze meestal niet zo aromatisch alsof je de peulen zelf kweekt. Als je hebt besloten om zelf chilipepers te oogsten, moet je er rekening mee houden dat de planten niet geschikt zijn voor buiten.
Lees Verder
Tuin Tips

Maak een heidetuin - zo wordt heide geplant

Landschappen zoals de Lüneburger Heide trekken veel mensen magisch vanwege hun schoonheid. Maar u kunt ook eenvoudig een heidetuin maken. Met heide kunt u prachtige kleuraccenten toevoegen Een heidetuin creëren De schoonheid van de heide is onvergelijkbaar en ondanks de vaak dorre planten is heide een echte blikvanger - zelfs in de tuin.
Lees Verder
Tuin Tips

De verwaarloosde tuin van de buurman

Reden voor een geschil: de verwaarloosde tuin van de buurman Er zijn altijd ruzies tussen buren, zelfs onder tuinbezitters. Mensen maken ruzie omdat de takken over het hek hangen, omdat ze hardop lachen, of omdat de kinderen buiten spelen. Er zijn veel redenen waarom buurtgeschillen plaatsvinden.
Lees Verder
Tuin Tips

Vermenigvuldig rozemarijn

Als je eenmaal rozemarijn hebt geproefd, is een rozemarijnplant in de tuin niet meer genoeg. Dus hier is hoe je rozemarijn kunt kweken. Rozemarijn straalt een heerlijke geur uit Wie van kruiden houdt, kent ook de kenmerkende geur en smaak van rozemarijn.
Lees Verder
Tuin Tips

Verpottende camelia's - een wonder van bloemen in de winter

De wintermaanden zijn vaak somber en hebben van nature weinig bloeiende planten. Als je je camelia's op tijd verpot, zie je een echte bloei in de winter. Camellia's verrassen ons in de winter met hun volle bloemen in de winter In de tuin kunt u meestal de kerstroos bewonderen in de winter en vanaf januari - afhankelijk van het weer - vaak de eerste sneeuwklokjes of krokussen.
Lees Verder
Tuin Tips

Meld blight - er is een meldingsplicht!

Alleen een specialist kan deze ziekte diagnosticeren en behandelen.Brandziekte is een ziekte die voornamelijk voorkomt in fruitbomen en wordt veroorzaakt door bacteriën. Ze moeten brandziekte onmiddellijk melden. Symptomen van vuurziekte Als er vuurziekte optreedt, verwelken de bloemen en bladeren eerst, worden bruin tot zwart en vallen eraf.
Lees Verder
Tuin Tips

Behandel rubberstroom - controleer uw bomen!

De zogenaamde rubberstroom is een ziekte die er vaak voor zorgt dat een boom sterft. Maar het hoeft niet zo ver te gaan. U kunt de rubberstroom behandelen. Vaak helpt alleen een radicale snoei.Als een boom lijdt aan de zogenaamde rubberstroom, manifesteert dit zich in een lichtbruine, zachte massa die zich vormt als een brok op de schors.
Lees Verder
Tuin Tips

Pioenrozen planten - zo is het gedaan

Als je pioenrozen wilt planten, moet je dit altijd in de herfst doen. Bij het planten van pioenrozen in de tuin zijn er echter een paar dingen om te overwegen. Meer dan 33 verschillende pioenrassen zijn wereldwijd bekend. Ze hebben verschillende bloemvormen en kleuren.
Lees Verder
Tuin Tips

Chemie in de tuin - moet dat zo zijn?

Veel hobbytuiniers vermijden het gebruik van chemicaliën in de tuin. En dat is goed! Omdat chemische stoffen geen zakelijke activiteiten hebben. Een goed onderhouden tuin kan zonder chemicaliën, hier is ons advies: kies altijd de juiste locatie voor uw planten. Als je zonaanbidders in de schaduw plant of bloemen die schaduw in de zon geven, zul je merken dat de planten sneller ziek worden.
Lees Verder
Tuin Tips

Tuinkleding - bewaar oude kleding

Trek comfortabele dingen aan om te tuinieren Wat trek je aan als je de tuin in gaat? Natuurlijk, als je gaat zonnebaden, zo min mogelijk. Maar wat als het werk roept? Hiervoor heb je de juiste tuinkleding nodig. Oude kleren oppakken Bij het wieden, het gras wieden en de bloemen bemesten, staat u altijd voor de lastige vraag: wat ga ik dragen?
Lees Verder
Tuin Tips

Verwijder klimop - hoe het werkt

Klimop moet je altijd terugdringen. Klimop is in bijna elke tuin te vinden. Hij klimt langs hekken, de muur van het huis of zelfs de pergola op. Leer hier hoe u de klimop kunt verwijderen. Klimop in toom houden Er zijn verschillende soorten klimop, de bladeren hebben verschillende vormen en kleuren.
Lees Verder