Categorie Tuin Tips

Meld blight - er is een meldingsplicht!
Tuin Tips

Meld blight - er is een meldingsplicht!

Alleen een specialist kan deze ziekte diagnosticeren en behandelen.Brandziekte is een ziekte die voornamelijk voorkomt in fruitbomen en wordt veroorzaakt door bacteriën. Ze moeten brandziekte onmiddellijk melden. Symptomen van vuurziekte Als er vuurziekte optreedt, verwelken de bloemen en bladeren eerst, worden bruin tot zwart en vallen eraf.

Lees Verder

Tuin Tips

Vermenigvuldig dahlia's - hoe het werkt

Dahlia's zijn bolgewassen. Hoe ouder de dahlia's zijn, hoe groter de bollen die ze hebben en hoe meer ze op dezelfde plant voorkomen. Omdat dahlia's niet winterhard zijn en daarom voor de winter moeten worden uitgegraven, kunt u op het eerste gezicht zien hoe groot de knollen zijn geworden.
Lees Verder
Tuin Tips

Plant keizerlijke kronen in de late zomer

De keizerlijke kronen moeten in de late zomer worden geplant, en zorgen ervoor dat de grond humusarm is. De uien worden ongeveer 20 centimeter diep in de grond geplaatst. In de late zomer is het juiste moment om de bollen van de keizerlijke kroon te planten. Ze hebben genoeg tijd tot de lente en kunnen zichzelf rooten en ontspruiten.
Lees Verder
Tuin Tips

Sigarettenas tegen bladluizen

Sigarettenas helpt tegen bladluizen Bladluizen zijn bekende plagen die niet gemakkelijk te bestrijden zijn. Daarom onze tip: gebruik sigarettenas tegen bladluizen. De sigarettenas moet op de bodem van de plant worden gestrooid. De as wordt vervolgens in de grond getrokken. Bladluizen houden niet van de geuren en blijven geleidelijk weg.
Lees Verder
Tuin Tips

Diarree - 2 remedies voor bodemschimmels

Diarree heeft vaak invloed op zaailingen, het klinkt vreemd, maar diarree bestaat echt. Dit treft vooral jonge planten die zijn gezaaid en die slechts een paar centimeter lang zijn als zaailingen. Het maakt niet uit wat voor soort planten het is, iedereen kan diarree krijgen.
Lees Verder
Tuin Tips

Kinderlawaai verbieden of verdragen in de tuin?

Kinderen kunnen luid zijn Kinderen maken lawaai. Natuurlijk! Ze woeden, ze spelen, ze zijn soms gewoon luid. Sommige meer, sommige minder. Een privétuin is natuurlijk een Eldorado voor kinderen. Daar kun je echt stoom afblazen en niemand zegt iets over het kindergeluid in de tuin. Of is het?
Lees Verder
Tuin Tips

Gerolde bladeren van rozen door de bladwesp

Opgerolde bladeren geven de bladwesp aan Opgerolde bladeren in rozen zijn een heel duidelijk teken dat de bladwesp hier actief was. Na een paar weken worden de bladeren van de roos geel en vallen dan af. De bladwesp legt zijn eieren direct op de rand van de rozenblaadjes. Zodra de larven uitkomen, hebben ze natuurlijk honger en gebruiken ze het bladweefsel aan de onderkant van het blad.
Lees Verder
Tuin Tips

Zorgen voor de zomer sering goed

Als je van vlinders houdt, moet je zomersering in de tuin planten, omdat het letterlijk de motten aantrekt. Maar alleen als het goed wordt verzorgd en uitstekend gedijt. Zomerlila trekt vlinders aan Zomerlila (Buddleja) is een kleurrijke en heerlijk geurende plant die op magische wijze vlinders aantrekt.
Lees Verder
Tuin Tips

Achterste lus ondersteunt planten perfect

Een touw kan ook planten ondersteunen. Er zijn planten die ondersteuning nodig hebben. Dit zijn met name jonge bomen, maar ook struiken en struiken die gevoelig zijn voor omvallen, bijvoorbeeld door zware bloemen of fruit. Om deze planten te ondersteunen, neem je een cijfer acht lus. Over het algemeen wordt een stok of houten paal gebruikt voor ondersteuning, die in de grond wordt gestoken en waaraan de plant is vastgebonden.
Lees Verder
Tuin Tips

De kiwi bloeit niet - 2 redenen

Als de kiwi niet bloeit, kunnen er verschillende redenen zijn: de variëteiten van kiwi die in tuincentra voor hobbytuinders beschikbaar zijn, vereisen een gemiddelde leeftijd van ongeveer zes jaar voordat ze voor het eerst vrucht dragen. Als de plant ongeveer deze leeftijd heeft en de kiwi niet bloeit, kunnen er verschillende redenen zijn.
Lees Verder
Tuin Tips

De vingerhoedentruc

Als u het vingerhoedje in de tuin heeft, hoeft u zich meestal geen zorgen te maken over de verspreiding. De plant doet dit alleen. Maar wees voorzichtig: het is zeer giftig! De bloem kan met een jaar worden verlengd.De vingerhoedskruid is mooi, maar je moet nog steeds voorzichtig zijn. De plant is immers giftig.
Lees Verder
Tuin Tips

Phlox - een zeer weinigeisende plant

Phlox gedijt bijna overal Phlox hoort thuis in elke tuin. Het is een zeer veeleisende plant die een echte zee van bloemen kan vonken. Of het nu in de schaduw of in de zon is, de phlox gedijt bijna overal. Zaden verspreiden zichzelf en in verschillende kleuren. Als je het gewoon laat groeien, bloeit het meestal van juni / juli.
Lees Verder
Tuin Tips

Bescherm jonge groenten tegen ongedierte

De lente is ook de tijd waarin groenten worden gezaaid. Tenminste als het gaat om kool, prei en ook radijs. En dan is het belangrijk om de jonge groenten te beschermen tegen ongedierte. Preimot en plantaardige vliegen zijn de schuldige, prei-mot en plantaardige vliegen zijn de boosdoeners. Deze nestelen in de nog jonge groenten en eten holten erin.
Lees Verder
Tuin Tips

Een boom planten - welke is de juiste?

Wie wil er nu niet ontspannen op een ligstoel onder een boom in zijn tuin? Het gaat dus om het planten van een boom, maar welke boom is hiervoor geschikt? Bladverliezende of fruitboom? Allereerst moet worden verduidelijkt of de boom vrucht moet dragen, d.w.z. plant een appel- of kersenboom, of dat het een loofboom is, zoals
Lees Verder
Tuin Tips

Hulp bij bezette grond

De grond is afgezet door langere periodes van droogte, regen is goed voor de planten en is regelmatig nodig, maar het werkt ook. Namelijk, wanneer na een lange droge periode de regen niet meer in de grond kan doordringen of de grond is korst en geen water de wortels kan bereiken.
Lees Verder
Tuin Tips

Oogst rabarber - hoe het werkt!

Rabarber kan worden geoogst van april tot eind juni Wordt uw mond water als u denkt aan rabarbertaart of compote? Haal de groenten dan in je eigen tuin. Ja, dat heb je goed gelezen. Rabarber is geen fruit, maar een groente. Rabarber - oogsttijd van april tot juni De rabarberstelen groeien op een knol direct in de grond.
Lees Verder
Tuin Tips

Maak je eigen zaden

Zaden Het assortiment groenten van de fabrikant is erg groot. Maar steeds meer hobbytuiniers willen geen gewone tomaten- of komkommersoorten. Er zijn verschillende manieren om de zaden van planten te krijgen. In het begin moeten de gewenste planten en hun vruchten volledig rijpen. Je moet wachten tot ze erg zacht zijn.
Lees Verder
Tuin Tips

De juiste zorg voor bramen

Of het nu wordt bereid als jam, cake of compote - bramen zijn een heerlijke snack die iedereen in de tuin kan planten. Voor een rijke oogst moet je echter goed voor de bessen zorgen. Verwijder altijd dode scheuten Bramen zijn kleine sterren tussen de zomerbessen. Ze smaken niet alleen erg lekker, het zijn ook echte vitaminebommen.
Lees Verder
Tuin Tips

De Astilbe - Een plant die gedijt in de schaduw

De Astilbe (ook wel pracht spar genoemd) is een perfecte plant voor schaduwrijke koekjes. Het gedijt echter alleen daar met de juiste zorg. De Astilbe wordt ook wel prachtspar genoemd. Het is niet altijd gemakkelijk om planten te vinden die goed gedijen in de schaduw. Vooral planten die ook indruk maken met mooie bloemen.
Lees Verder
Tuin Tips

Welk gazon heeft uw voorkeur?

Speelgazon is ideaal voor kinderen Welk gazon heeft u in de tuin? Hobbytuiniers die minder intensief met gras omgaan, zullen meestal niet weten wat alle verschillen zijn. Omdat gazon niet alleen gazon is. Afhankelijk van waar het gazon wordt gebruikt, kunnen verschillende soorten gazon worden gebruikt.
Lees Verder
Tuin Tips

Groenten planten - waar moet je op letten?

Groenten planten - waar moet je op letten? Je denkt misschien dat er niets mis is met het planten van groenten. Verre van! Het hangt echt af van de plantdiepte die aan de groenteplanten wordt gegeven. De meeste groenten moeten worden geplant zodat de stengel niet wordt bedekt door grond en de wortels niet zichtbaar zijn.
Lees Verder