Categorie Tuin Tips

Bestrijd ongedierte op pitvruchten
Tuin Tips

Bestrijd ongedierte op pitvruchten

U vindt meestal appelverpakkingen in appels. Appels, peren of druiven. Ze kunnen ook worden aangevallen door ongedierte. Je kunt hier ontdekken wat ongedierte op de pitvruchten is. Ziekten en plagen op pitvruchten Bepaalde ziekten en plagen kunnen de planten negatief beïnvloeden.

Lees Verder

Tuin Tips

Een moestuin maken - 7 tips

Als je veel in je moestuin wilt oogsten, moet je van tevoren veel doen. Mijn tips maken het werk eenvoudiger en beloven een goede opbrengst. In tijden dat de groenten duurder worden en je niet zeker weet of ze besmet zijn met verontreinigende stoffen en pesticiden, is je eigen moestuin echt goud.
Lees Verder
Tuin Tips

De mol wegjagen - 8 tips

De mol is eigenlijk heel nuttig. De heuvels maken echter veel tuinbezitters gek. Mijn 8 tips helpen de mol weg te jagen. Ze zijn handig, ze zijn ook schattig om naar te kijken - maar niet in je eigen tuin, alsjeblieft! We hebben het over moedervlekken.
Lees Verder
Tuin Tips

Planten goed water geven - een paar tips

Planten water geven klinkt heel gemakkelijk voor de leek. Wat zou er mis moeten gaan? Veel! Volg onze 7 tips voor correct gieten. Geef geen water tijdens hete middag! - Water is net als planten essentieel om te overleven. Je kunt het zonder een bepaalde hoeveelheid tijd doen, maar niet voor lang.
Lees Verder
Tuin Tips

Vaste planten snijden - ja of nee?

Moet je snoeien of niet? Er is geen algemeen ja of nee, maar er zijn twee tips om u te helpen beslissen. Delphiniums verdragen snoeien - sommigen zeggen dat vaste planten moeten worden gesneden, anderen raden dit af. Over het algemeen kunt u doen wat u maar wilt in uw tuin, maar een redelijk snoeien is zinvol voor de meeste struiken.
Lees Verder
Tuin Tips

Onderhoud van grasmaaiers - 6 tips

Als u de aanschafkosten voor uw grasmaaier niet uit het raam wilt gooien, moet u regelmatig voor uw maaier zorgen. En zo werkt het! Grondige reiniging is verplicht! - Het gazon is gemaaid, het werk is gedaan, het einde van de dag is aangebroken! Helaas is het niet zo eenvoudig als je langer iets van je grasmaaier wilt hebben.
Lees Verder
Tuin Tips

Vermenigvuldig perziken met hun eigen zaden

Een perzikboom vermenigvuldigen met je eigen zaden klinkt in het begin heel moeilijk. Maar dat is het niet. Met een beetje geduld zul je ook slagen. Echte perziken kunnen het beste worden gereproduceerd - slechts zelden kunnen planten worden gekweekt uit appel-, kersen- en perenzaden die later ook mooie en eetbare vruchten dragen.
Lees Verder
Tuin Tips

Houd bomen uit de buurt van gras - hoe het werkt

Houd de boomschijf altijd vrij in jonge bomen.We kennen allemaal de fruitbomen die in het midden van weiden groeien en overvloedig fruit dragen. Veel hobbytuiniers willen dit ook en zetten een fruitboom in het midden van het gazon. De grond, die niet langer gras is na het planten van de boom, wordt dan bestrooid met graszaden.
Lees Verder
Tuin Tips

Wieden - Onze tip: het is gemakkelijker na regen

Wieden - Wieden is gemakkelijker na de regen Onkruid is in de meeste tuinen niet gewenst en moet daarom worden gewied. Je kunt dit werk gemakkelijker maken als je wacht op de volgende regen. Als je het onkruid niet op tijd uit het bed verwijdert, kan het het licht en water van de andere planten wegnemen.
Lees Verder
Tuin Tips

Gebruik herfstbladeren verstandig

Voor veel tuiniers zijn herfstbladeren gewoon vervelend afval. De gekleurde bladeren zijn ook nuttig. Hier zijn een paar tips over hoe je de herfstbladeren kunt blijven gebruiken. Je kunt herfstbladeren gebruiken als bescherming tegen de kou, de temperaturen dalen langzaam en de zon wordt zwakker en zwakker.
Lees Verder
Tuin Tips

Bestrijd schurft van appel - herken en behandel de schimmel

Appelschurft is een schimmelziekte aan de appelboom Appelschurft kan wereldwijd voorkomen en is een bekende schimmelziekte aan de appelboom. De ziekte kan een groot probleem zijn, vooral bij het kweken van fruit. Als een boom is geïnfecteerd, kan een tweede snel worden geïnfecteerd. Appelschurft komt vooral voor in de zomer wanneer er veel neerslag is.
Lees Verder
Tuin Tips

Gazonzaden ontkiemen niet - 4 oorzaken

Uw gazonzaden ontkiemen niet? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hier gaan we in op de 4 meest voorkomende fouten en geven tips zodat het gazon snel zal ontkiemen. Zodat gazon goed gedijt, spelen verschillende aspecten een rol - Als u een nieuw gazon wilt krijgen, hebt u de keuze om het met gras te doen of de conventionele methode te gebruiken, namelijk door gazonzaden te zaaien.
Lees Verder
Tuin Tips

Geschil over hoge bomen

Hoge bomen kunnen onderwerp van controverse worden Bomen horen thuis in een tuin, ze horen bij de natuur en iedereen vindt ze leuk. De hele zaak is echter beperkt als de buurman hoge bomen in de tuin heeft, die dankzij hun schaduwen ervoor zorgen dat u geen zon meer op uw eigen terrein krijgt. Er moeten minimale spelingen worden aangehouden, het is nog erger als de schaduw niet wil groeien of zelfs breekt.
Lees Verder
Tuin Tips

Kale plekken in het gazon herstellen - 6 tips

Kale plekken kunnen gemakkelijk worden gerepareerd, maar in de zomer is het gazon meestal erg gestrest, dus moet het in de herfst herstellen. Nu hebt u de mogelijkheid om speciaal voor de kale plekken in het gazon te zorgen en deze te repareren. De weersomstandigheden zijn ideaal omdat de warmte van de zomer nog steeds in de grond wordt opgeslagen en het vocht in de herfst wordt toegevoegd.
Lees Verder
Tuin Tips

Verdun tomaten voor veel fruit

Tomaten zijn populaire aromatische vruchten. Tomaten moeten worden uitgedund, zodat je er veel van kunt plukken. U kunt hier ontdekken wat dit betekent en hoe het werkt. Tomatenstruiken mogen niet bossig worden. Tomaten zijn moeilijk voor te stellen zonder in de tuin. Ze zijn heerlijk, aromatisch en een verfrissende snack tussendoor.
Lees Verder
Tuin Tips

Klimplanten op bomen - niet altijd geschikt

Klimop neemt lucht en licht van de bomen weg. We hebben zeker allemaal een grote boom gezien, waarvan de schors overwoekerd is door klimop of een andere klimplant en zich vaak uitstrekt tot de top van de boom. Het ziet er heel mooi uit, maar niet alle klimplanten op bomen zijn geschikt. Omdat de boom er last van kan hebben.
Lees Verder
Tuin Tips

Verfijn fruitbomen

Fruitbomen kunnen het beste worden geënt in het voorjaar. Niet alleen moet je fruitbomen goed verzorgen en snoeien, je moet ze ook enten zodat ze voldoende fruit dragen. Dit werk kost echter een bepaalde tijd. Fruitbomen enten in het voorjaar Over het algemeen worden bij het enten twee delen van verschillende planten samengevoegd zodat ze voor altijd samen groeien tot één plant.
Lees Verder
Tuin Tips

Beter sneeuw uit de kas verwijderen

Zowel de palen, het glazen dak als de planten hebben last van de druk als er sneeuw op de kas ligt. Greenhouse: de sneeuw moet naar beneden! Sneeuw heeft een hoog gewicht en alleen al daarom is de bouw van een kas erg veeleisend vanwege de sneeuw die erop ligt. Zowel de palen als het glazen dak kreunen onder de hoge druk van de sneeuw, dus het is beter om sneeuw uit de kas te verwijderen.
Lees Verder
Tuin Tips

Boomwortels van het aangrenzende pand veroorzaken schade

Boomwortels kunnen schade veroorzaken Wat kunt u doen als de boomwortels zelf groeien van het aangrenzende terrein en daar schade veroorzaken, bijvoorbeeld op paden of op het terras of zelfs verstopte leidingen? Kun je deze wortels gewoon verwijderen? Moet de buurman dat doen? Moet de buurman de schade betalen?
Lees Verder
Tuin Tips

Rozen vermenigvuldigen zich met stekken

De vermenigvuldiging van stekken is heel eenvoudig Rozen kunnen zeer gevoelige planten zijn die moeilijk te vermenigvuldigen of te verfijnen zijn. Vooral de tuincentra hebben de neiging de planten te verfijnen. Maar er is ook een andere mogelijkheid, namelijk dat de rozen zich door stekken vermenigvuldigen. De verspreiding van stekken is echter veel gemakkelijker uit te voeren dan de verfijning.
Lees Verder