Instructies

Groen de huismuur

Groen de huismuurWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het vergroenen van de huismuur en daarmee het verfraaien van de gevel is de trend. Maar vergroening heeft niet alleen voordelen en u moet de juiste planten vinden.

Je kent waarschijnlijk de foto van een groene huismuur. Of het nu klimop of wijn is, een van de meest gebruikte groenplanten, de gevel krijgt een opvallend karakter. Maar het is niet alleen de look die de reden is waarom huiseigenaren hun gevel groen willen maken. Het is vaak ook een financieel aspect omdat vergroening als een soort isolatie fungeert. Naast de voordelen, moet u er ook rekening mee houden dat meer insecten dan normaal gasten in uw appartement zullen zijn. Want hoe groener, hoe meer insecten er een nieuw thuis in vinden.

Met wat vergroening van de huismuur?

Je hebt twee opties bij het kiezen van de juiste planten. Of je werkt met hekjes, die waarschijnlijk niet kunnen worden gebruikt om het hele huis in te richten, maar alleen tot een bepaalde hoogte. Of je kunt planten kiezen met zelfklevende wortels die zich aan de muur hechten en, als ze niet worden gesneden, het hele huis groen kunnen maken.

Voorbeelden van klimplanten (klimplanten)

  1. wijnstokken
  2. Clematis (Clematis)
  3. pipevine
  4. klimop
  5. bramen

De huismuur groener maken: voor- en nadelen

Als u liever iets natuurlijks in uw huis heeft in plaats van klinkerstenen of ruw gips, bent u goed bediend met het groen van de gevel. Zelfs hobbels of onvolkomenheden, vooral op oude gebouwen, kunnen prachtig worden afgedekt dankzij groen. Deskundigen zijn het niet helemaal eens of de vergroening van de huismuur een goed alternatief is voor isolatie. Het is echter een feit dat rankplanten, hoe dichter ze groeien, hoe beter, fungeren als een verwarmend kussen en zorgen voor koele ruimtes in de zomer.

Niet te onderschatten

Houd er rekening mee dat u bij het renoveren de hele plant moet verwijderen. Bovendien kunnen de lijmwortels zich zodanig aan het substraat hechten dat ze zeer moeilijk te verwijderen zijn en er resten op de gevel achterblijven. Maar dat alles weegt zeker op tegen het vooruitzicht van een groen huis, nietwaar?


Video: Gevelbekleding in houtcomposiet (Augustus 2022).