Zorg

Gebruik gele borden tegen insecten - hoe het werkt

Gebruik gele borden tegen insecten - hoe het werktWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gele platen of lijmplaten werken buitengewoon goed tegen onaangename insecten. We zullen u vertellen hoe u de zelfklevende stickers hier kunt aanbrengen.

Vooral in de zomer zie je talloze insecten rond alle tuinplanten zoemen. Velen storen zich niet, maar er zijn ook soorten zoals de cicade die aanzienlijke schade aan de plant kunnen veroorzaken. Daarom moet je op tijd reageren en iets aan de insecten doen. De eenvoudigste en meest effectieve manier is met gele borden.

Wat zijn gele borden

U vindt gele planken, of lijmplanken, in bijna elke tuin of bouwmarkt. Dit zijn gele stroken karton bedekt met een speciale lijm. De insecten blijven gewoon aan deze lijm plakken.

Hoe de gele planken te bevestigen?

Je kunt de planken of de strips direct in de plantpot plaatsen of ze in de buurt ophangen. Daarvoor is een dunne draad geschikt, die wordt bevestigd afhankelijk van de lokale omstandigheden of direct op de stengel van de plant (indien sterk genoeg).

Gele planken ophangen - wanneer?

Het is raadzaam om de gele platen zo vroeg mogelijk te plaatsen, maar de lijmplaten doen hun werk nog steeds in de late zomer. Voor een kersenboom is de beste tijd bijvoorbeeld dat de kersen nog groen zijn en pas geel beginnen te worden.

Welke insecten helpen tegen gele tabletten?

Schadelijke insecten zijn voornamelijk bladluizen, bladvliegen of muggen. Helaas kun je niet voorkomen dat nuttige organismen aan de kleeflaag blijven kleven, maar de geur van de lijm trekt vooral het ongedierte aan. Omdat de gele tabletten al beschikbaar zijn als stickers, kun je kiezen uit veel verschillende vormen. Deze hebben dan ook een bepaalde functie voor decoratie. Vervang de plakband als deze oud of vol is.


Video: Vermicomposting: How worms can reduce our waste - Matthew Ross (Augustus 2022).