Ideeën & inspiratie

Oranje bloemen planten en verzorgen - Volg deze tips

Oranje bloemen planten en verzorgen - Volg deze tipsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je oranje bloemen wilt planten en er optimaal voor wilt zorgen, hoef je geen geweldige tuinier te zijn. Overweeg alleen onze tips.

Deze heerlijk witte bloeiende oranje bloem straalt gedurende een zomerseizoen en met een beetje geluk of met de juiste zorg zelfs tot oktober een fijne hint van sinaasappelgeur uit. Juist vanwege deze geur, de mediterrane uitstraling en het relatief eenvoudige onderhoud, is de oranje bloem al lang een insider-tip van ervaren tuiniers.

Maar zelfs als je geen ervaren tuinier bent, kun je deze geweldige bloem planten. Je hoeft maar een paar belangrijke dingen te overwegen. Zodat u ook kunt genieten van de aanblik en geur van deze geweldige bloem, hebben we enkele tips voor het kweken en verzorgen van de oranje bloem samengesteld.

Tips voor het kweken van de oranje bloem

Oranje bloem (Choisya ternata)
Groei rate:10 - 20 cm per jaar
Lengte:80-120 cm
spread:80-120 cm
locatie:Zon tot schaduw
etage:zuur, permeabel en voedzaam
Deze plantgoed, mogelijk bescherming noodzakelijk
"Meer afbeeldingen en gegevens weergeven

De meerjarige oranje bloemen zijn verkrijgbaar in tuinwinkels in verschillende maten als containerplanten. U kunt de bloemen in deze vorm zonder problemen op het terras en de balkons blijven houden (groeihoogte ongeveer 1 meter).

Je kunt de oranje bloem ook buiten planten in een grond die zo rijk is aan voedingsstoffen, maar kalkvrij is. Het is helemaal geen probleem.

Tip:
Wanneer u buiten plant, moet u ervoor zorgen dat de locatie zo zonnig mogelijk is, tot matige halfschaduw en beschermd tegen de wind.

"Vermenigvuldig oranje bloem:

Als je oranje bloemen volgroeid zijn, kun je zelfs stekken op elk moment verwijderen en ze gebruiken voor vermeerdering. Deze stekken moeten eerst fijne wortels in een waterglas nemen voordat je ze in kleinere potten doet en ze voor een struikplant gebruikt. Vanaf een hoogte van ongeveer 30 tot 40 centimeter kun je de planten dan naar buiten verplaatsen.

Tips voor de zorg voor de oranje bloem

De oranje bloem, oorspronkelijk uit Mexico, is een van de groenblijvende, korte stelen. Het wordt ook alom aangeprezen als een geurige plant die een extreem lange bloeifase heeft. Omdat het zijn indrukwekkende bloei ontvouwt van mei tot juni, afhankelijk van de klimaatzone zelfs tot augustus.

"Promoot tweede bloei:

Laat de oranje bloem na de eerste bloei volledig achter droog, de struik ontwikkelt zelfs een tweede bloei in de late zomer, die tot oktober kan duren.

Tip:
Verwelkte bloemen moeten altijd direct uit de sierstruik worden geplukt. Na de laatste bloei kunt u indien nodig ook een top-cut maken. Oranje bloemen zijn zelfs geschikt voor een kogelboom.

"Casting:

Als het gaat om water geven, hoef je de oranje bloem alleen buitenshuis water te geven tijdens lange periodes van droogte, maar containerplanten regelmatig. U moet echter grotendeels het gebruik van kalkhoudend water en wateroverlast vermijden.

"Bemesting:

Bij het bemesten van oranje bloemen moet je in principe onderscheid maken tussen kuipplanten en buitenplanten. Hoewel kuipplanten indien nodig zelfs wekelijks kunnen worden bemest (van maart tot augustus), is een matige bemesting voldoende voor de buitenplanten om de 2 tot 3 weken.

Tip:
In het voor- en najaar kunt u ook compost rond de wortelsteel opnemen in plaats van een volledige bemesting. Die kan dan een volledige bemestingsdosis verminderen tot meestal eenmaal per maand.

"Winterbescherming:

Bedek oranje bloemen om ze tegen vorst te beschermen! -

Oranje bloemen, inclusief de gecultiveerde vormen die nu beschikbaar zijn, zijn slechts gedeeltelijk winterhard (tot ongeveer min 15 graden) en moeten daarom buiten goed worden beschermd tijdens het koude seizoen. Het is raadzaam om de wortelstok te stapelen met aarde en een volledige beschermende bedekking van de plant gemaakt van luchtdoorlatende jute of met een vergelijkbaar tuinvlies - je moet ze gewoon losjes aan de struik bevestigen.

Tip:
Containerplanten worden het best overwinterd in een koele ruimte (0 graden tot maximaal 12 graden) in de winter, helder en droog, en mogen alleen buiten worden geplaatst na de ijsheiligen.

Als de buitenstruik echter terugvriest tijdens de wintermaanden, zal deze in de meeste gevallen weer opgroeien met een beetje intensieve zorg (bijv. Wekelijkse bemesting van maart tot knopvorming).

U bent wellicht ook geïnteresseerd in:

Als u een mediterrane tuin bezit, bent u misschien ook geïnteresseerd in de volgende artikelen:
"Het cultiveren van een olijfboom - olijfbomen houden van de zon
"Tijm, rozemarijn en oregano voor de mediterrane keuken
"Lindeboom - zorg en overwintering