Instructies

Laat groene tomaten rijpen

Laat groene tomaten rijpenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer het einde van het tomatenoogstseizoen langzaam nadert, zijn de meeste met verlies. Want wat gebeurt er nu met de groene tomaten? Heel eenvoudig: laat ze rijpen!

Groene tomaten rijpen in het donker -

Wanneer de tijd rijp is voor de herfst, zijn de meeste tomaten vaak verre van. Omdat de dagen vanaf oktober meestal te kort zijn om de groene tomaten te laten rijpen. Het is al te koud. Dus de groene tomaten hebben geen kans om te rijpen. De nachtelijke dauw is ook een groot probleem voor hen. Dit maakt ze glazig, waardoor ze kunnen gaan rotten. Ook kunnen de tomaten barsten.

Maar wat moet je doen met de groene tomaten? Voordat slimme slogans nu komen, laat ze rijpen aan de struik - dat is voor iedereen duidelijk. Maar wat doe je als de groene tomaten in de tuin niet meer rijpen of er zelfs af vallen? Heel eenvoudig: laat de tomaten dan in huis rijpen! Je hebt drie opties. Maar eerst willen we verduidelijken waarom je de tomaten überhaupt moet laten rijpen.

Waarom moeten groene tomaten rijpen?

Je moet absoluut groene tomaten laten rijpen omdat ze dat doen Actief ingrediënt solanine inbegrepen. Het is een bittere stof die tomaten produceren om zichzelf te beschermen tegen ziekten en plagen. En precies deze stof is giftig. Dus als je onrijpe tomaten eet, kunnen er tekenen van intoxicatie zijn. Deze omvatten b.v. Misselijkheid, braken, krampen, diarree en hoofdpijn. Deze treden meestal op wanneer 25 milligram solanine wordt geconsumeerd. Vanaf 400 milligram is het natuurlijke gif zelfs dodelijk.
Bron: Duits groen kruis

Als de tomaten rijp zijn, hoef je niet langer bang te zijn. Slechts een klein deel solanine zit dan in de groene partij. Voor elke 100 gram is er slechts 1 milligram solanine. Zodat ze niet meteen omvallen. Als je nog steeds veilig wilt zijn, knip dan gewoon het groene gedeelte uit voordat je gaat eten.

Dit is hoe groene tomaten rijpen

Rijpe tomaten in een doos / in een papieren zak:

Oogst de tomaten met een deel van de stelen en laat ze rijpen in een donkere en warme kamer. Het is het beste om het fruit in een doos of doos te doen en in de keuken te zetten. Omdat de tomaten nu temperaturen tussen 16 en 25 graden nodig hebben. Licht is echter niet nodig. Dus de groene tomaten worden binnen een paar dagen rood.

Als je slechts een kleine hoeveelheid groene tomaten wilt rijpen, kun je ze ook in krantenpapier verpakken of in een papieren zak doen. Daarna moeten de tomaten weer in een warme kamer worden bewaard.

Een kleine tip:

U kunt ook het rijpingsproces versnellen. Bijvoorbeeld door een appel aan de tomaten toe te voegen. Dit scheidt een rijpgas af, ethyleen genaamd, dat het proces ondersteunt.

Laat tomaten rijpen aan de struik:

Als de tomaten nog in de struik staan ​​en niet meer in de tuin willen rijpen, kunt u ook de hele plant afsnijden, de bladeren verwijderen en ondersteboven op een warme plaats (bijvoorbeeld in de stookruimte) hangen. De tomaten rijpen ook en worden veel aromatischer dan in losse toestand.

Laat tomaten rijpen in een aarden pot:

Tomaten rijpen ook goed in kleipotten. Dus als je een klei of Romeinse pot hebt, leg deze dan eerst een paar uur in het water. Dan moet je de tomaten in de bevochtigde kleipot doen en bedekken. Met een kleipot, b.v. een goede achtbaan heel goed. Zet de pot dan op een warme plek in huis.

Draai nu het deksel om zodat u de trog met water kunt vullen. Als het water verdampt, verhoogt dit de luchtvochtigheid. Vul dus altijd water bij zodra het verdampt. Hierdoor worden de tomaten in zeer korte tijd rood en zijn ze daarom eetbaar.


Video: 2 tips om Tomaten te laten narijpen! - KORTE TIP - #1 (Augustus 2022).