Decoratie

Toewijzingssysteem - 2 systeemvarianten gepresenteerd

Toewijzingssysteem - 2 systeemvarianten gepresenteerdWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u een volkstuin wilt huren, moet u eerst nadenken over hoe u deze wilt maken. Hier worden 2 systeemvarianten gepresenteerd.

Hoe wilt u uw volkstuin gebruiken?

Toewijzing: idyllische tuin in een buitenwijk

Een volkstuintje is een volkstuin die meestal aan de rand van de stad ligt. Een voorkeurstuin voor stadsbewoners die voornamelijk in flatgebouwen wonen en in hun vrije tijd willen genieten van een beetje frisse tuinlucht.

Individuele volkstuintjes kunnen worden gekocht of gehuurd voor een bepaalde periode. De meeste tuinen hebben zelfs hun eigen associatie met statuten en systeemregelingen. Bovendien worden in veel van deze voorzieningen openbare voorzieningen zoals toiletten, wasfaciliteiten, putten en dergelijke gedeeld en onderhouden.

Hoe wilt u uw volkstuin gebruiken?

Als u echter overweegt om een ​​klein volkstuintje te kopen of te huren, moet u eerst nadenken over hoe u uw volkstuin later wilt gebruiken. Omdat dit een belangrijk punt is voor het volkstuinontwerp. Kortom, bij het maken van een volkstuin wordt altijd een onderscheid gemaakt tussen een puur recreatiegebied, een moestuin en / of boomgaard, of een combinatie van beide.

Zodra dit is opgehelderd, kunt u uw kleine pakket veel beter onderverdelen. Waar een tuinhuisje erin moet staan, moet altijd het middelpunt (of beginpunt) zijn. Hieronder wordt uitgelegd wat de twee systeemvarianten zijn recreatietuin en Boomgaard / moestuin verschillen.

Toewijzingssysteem - 2 systeemvarianten gepresenteerd

Variant nr. 1 - recreatietuin:

Een pure recreatieve volkstuin wordt meestal goed onderhouden, heeft ruime gazons en prachtige bloembedden. Als er voldoende ruimte is, kunt u ook een zwembad en kinderartikelen (schommel, zandbak, enz.) Onderbrengen.

In een recreatietuin wordt het tuinhuis voornamelijk gebruikt voor sociale uren (soms zelfs met slaapgelegenheid). Deze hebben vaak zelfs een zonnig terras en een stenen barbecue, enz.

Variant nr. 2 - boomgaard en moestuin:

In het geval van een volkstuintje / moestuin daarentegen ligt de nadruk op verse teelt. Hobby-tuinders in de volkstuin telen bij voorkeur seizoensproducten die voor eigen consumptie zijn. En altijd gecombineerd met schaduwrijke fruitbomen en een tuinhuisje.

Bij deze systeemvariant moet de tuinschuur natuurlijk veel meer apparatuur huisvesten, evenals tuinmeubilair. Met deze systeemvariant is er altijd maar weinig ruimte beschikbaar om te socialiseren in het prieel.