Zorg

Brandnetels bestrijden - hoe het werkt

Brandnetels bestrijden - hoe het werktWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn onkruiden die kunnen worden getolereerd en die onkruid kunnen worden. Deze omvatten b.v. Brandnetels omdat ze zelfs pijnlijk kunnen zijn.

Brandnetels zijn erg koppig -

Onkruid betekent niet altijd dat deze planten uit de tuin moeten worden verwijderd, alleen omdat ze geen mooie bloemen produceren of opzettelijk zijn geplant. Er zijn ook enkele die er heel mooi uitzien. Maar er zijn ook enkele die echt overlast kunnen veroorzaken. Deze omvatten b.v. Nettles. Aan de ene kant zien ze er niet bijzonder mooi uit en aan de andere kant zijn ze ook agressief en pijnlijk op de huid. Wie zou zoiets vrijwillig in de tuin willen hebben?

Waarom branden brandnetels op de huid?

Iedereen die een brandnetel heeft aangeraakt of per ongeluk langs is geborsteld, weet hoe pijnlijk deze wiet op de huid kan zijn. Dit wordt veroorzaakt door de kleine haartjes op de stengels en bladeren. Ze zijn gevuld met een brandende vloeistof. Als je de plant aanraakt, breekt de punt van het haar af en wordt de vloeistof op de huid gesproeid. Het resultaat: lelijke blaren op de huid die veel pijn doen. Met dit mechanisme wil de plant zichzelf beschermen tegen roofdieren.

Het probleem: als u het onkruid niet onder controle krijgt, vormt zich een goed gesloten plantendeksel. Zodat het niet zover komt, moet je er op tijd iets aan doen.

Dit is hoe je van brandnetels afkomt

Vecht brandnetels met veel zweet:

Je kunt het onkruid permanent onder controle houden door ze met de bosmaaier te maaien en dan de grond te ploegen. Je moet alle wortels verwijderen zodat het onkruid echt niet terugkomt.

Als dat jammer is van het gebied in de tuin, kun je de brandnetels regelmatig maaien met de bosmaaier. Maar dan moet je constant achterlopen.

Deknetels met mulchfilm:

Het is een ietwat langdurig proces, maar het werkt: je kunt het gebied ook met de brandnetels bedekken met een donkere mulchfilm (hier bijvoorbeeld verkrijgbaar). Dit betekent dat de brandnetels noch licht noch lucht krijgen en na verloop van tijd krimpen. Het kan echter tot twaalf maanden duren om daar te komen.

Brandnetels bestrijden met onkruidverdelgers:

Als ploegen niet mogelijk is of als u geen mulchfolie wilt aanbrengen, heeft u geen andere keuze dan een onkruidverdelger te gebruiken. Maar alsjeblieft op een biologisch afbreekbaar dat je huisdieren en bijen niet kan schaden. Wij bevelen b.v. de NEUDORFF Finalsan Concentrate Weed Free Plus (hier bijvoorbeeld verkrijgbaar). Het is biologisch afbreekbaar, niet schadelijk voor bijen en huisdieren en heeft een diepgeworteld effect.

Belangrijk: draag altijd handschoenen!

Draag altijd dikke rubberen handschoenen bij het bestrijden van brandnetels! Eenvoudige werkhandschoenen voor tuinieren bieden hier geen bescherming, omdat het stekende haar door de dunne stof steekt.

Brandnetels kunnen ook nuttig zijn

Als de brandnetels op een plek in de tuin verschijnen waar ze je niet storen en waar je ze op afstand kunt houden, laat ze dan groeien en bloeien. Brandnetels zijn immers ook nuttig. Je kunt het gebruiken om een ​​bouillon te maken die helpt tegen bladluizen en planten versterkt. Voeg 4 liter water en 30 verse brandnetels toe waarin je 1 liter kokend water in een plastic bakje hebt gegoten. Laat het mengsel vervolgens ongeveer vier weken fermenteren.

Als de brandnetelvoorraad klaar is, kunt u deze gebruiken als meststof (mengverhouding 1:10 met water) om uw planten te versterken of gebruiken om effectief bladluizen te bestrijden. Om dit te doen, giet je de bouillon in een spuitfles en spuit je de aangetaste planten er eenmaal per dag gedurende drie dagen mee.

➯ Leestip: gebruik onkruid - op deze manier kunt u Giersch & Co. nog steeds verstandig gebruiken


Video: De Brandnetel en hoe krijg je de brandnetel weg? En wat doe je tegen brandnetel pijn? (Augustus 2022).