Huis en tuin

Sieruien planten - 5 belangrijke tips

Sieruien planten - 5 belangrijke tipsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je een echt chique blikvanger in de tuin wilt, moet je sieruien planten. Hier zijn 5 tips om in gedachten te houden.

Sierui is een echte blikvanger

Een mooie blikvanger in de tuin: de sierui

Wanneer de absoluut imposante bloembollen, die omvangrijk zijn op hun dunne stelen, elk jaar in de tuinen bloeien, kunnen we nauwelijks genoeg van hen zien. Waarom de sierui al jaren een van de meest populaire planten in onze tuinen is.

Als je deze prachtige plant ook in de tuin wilt krijgen, is het het beste om je aan de onderstaande tips te houden. Hierin wordt uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het planten van sierknoflook en het daaropvolgende onderhoud ervan.

Welke soorten zijn er?

Allereerst willen we verduidelijken welke soorten knoflook beschikbaar zijn. De basisvorm van de knoflook bloeit in een fel paars, waardoor het een beetje magisch lijkt. In de tussentijd zijn sierpreien ook verkrijgbaar in roze en wit. De nieuwste rassen hebben de kijkers onlangs verrukt met verschillend gevormde bloemballen en in de andere bloemkleuren blauw, geel en roze.

By the way:
De bekende bieslook, wilde knoflook, lente-uitjes en knoflook behoren ook tot het geslacht van sierpreien! Bieslook is zelfs een kleinere variant van de knoflook. Omdat dit ook kleine bossige bloemen vormt. Dus je kunt ook bieslook tussen bloemen planten als een opvulopening.

Sieruien planten - 5 belangrijke tips

Tip 1:
Bijna alle soorten prei houden van de brandende zon. Al in de herfst (oktober tot november) moet u de bollen op een zonnige plaats mogelijk planten, in een zeer voedselrijke grond (humus toevoegen) en dat is behoorlijk diep - ongeveer 25 centimeter.

Wanneer u de bollen plant, moet u ervoor zorgen dat ze niet door schimmel worden geïnfecteerd.

Tip 2:
Steek ongeveer 5 centimeter zand in de plantgaten voordat u de bollen plant, dan zullen de planten de zware wintermaanden veel gemakkelijker doorstaan.

Tip 3:
Sierui kan natuurlijk ook op het balkon of terras worden geplaatst als kuipplant. Maar zorg ervoor dat je hier ook een zonnige plek hebt.

Tip 4:
U moet de sierui zo regelmatig mogelijk in het voorjaar en tot de bloei bemesten. Alleen zo kan het zijn volledige pracht over meerdere jaren ontwikkelen.

Naast volle meststoffen (minerale meststoffen) is de toepassing van verse humus of dierlijke mest rond de planten ook geschikt.

Tip 5:
Elk jaar in de herfst moet je de vervaagde sierpreien net boven de grond snijden, zodat ze het komende jaar weer kunnen ontkiemen. Dan moet je ook verse humus in de grond rond de plant opnemen.


Video: Allium of sierui - Rotonde Surinameplein Amsterdam West (Augustus 2022).