Tuin Tips

Onderhoud van grasmaaiers - 6 tips

Onderhoud van grasmaaiers - 6 tipsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u de aanschafkosten voor uw grasmaaier niet uit het raam wilt gooien, moet u regelmatig voor uw maaier zorgen. En zo werkt het!
Grondige reiniging is verplicht! - Het gazon is gemaaid, het werk is gedaan, het einde van de dag is aangebroken! Helaas is het niet zo eenvoudig als je langere tijd iets van je grasmaaier wilt hebben. In het beste geval wordt de maaier, ongeacht of het een elektrische of benzinevariant is, na elke maaibeurt schoongemaakt. Het is begrijpelijk dat er vaak geen vrije tijd is. U moet echter regelmatig afspraken maken voor het onderhoud van de grasmaaier. Vooral aan het einde van het seizoen, d.w.z. in de late herfst, moet de grasmaaier grondig worden onderhouden en onderhouden.

Tip 1 - basisreiniging

Als u uw grasmaaier voor de winterstop onrein maakt, bestaat het risico dat zowel de behuizing als het mes de volgende lente volledig zullen roesten. Het eerste wat u moet doen, is de maaier op zijn kant kantelen. Waarschuwing: altijd aan de kant gericht van het luchtfilter, zodat er geen benzine kan lekken. Verwijder nu alle grasresten en grove vuilafzettingen met een borstel. Reinig vervolgens de behuizing rondom de messen met een vochtige doek. U kunt de grasvanger uitschakelen, gewoon het resterende gras afspoelen met een tuinslang.

➤ Stap voor stap instructies: Reinig de grasmaaier

Tip 2 - mesbesturing

Ten eerste maaien onscherpe messen niet meer goed, en ten tweede kunnen ze ook een bron van ongelukken zijn. Laat het mes in dit geval door een professionele (gespecialiseerde dealer) slijpen. Als dit niet meer mogelijk is, moeten de messen worden vervangen.

Tip 3 - Ontroesten en opnieuw smeren

Vooral na de winter, maar ook zo nu en dan moet de grasmaaier worden gecontroleerd op roest. De getroffen gebieden moeten vrij zijn van roest. Neem hiervoor een staalborstel of schuurpapier en wrijf letterlijk de roest eraf. Zodra dit is gebeurd, kunnen de getroffen gebieden worden overschilderd. Dit is niet alleen visueel mooier, de repaint beschermt ook tegen nieuwe roest. Regelmatig smeren van de lagers kan het binnendringen van water en de daaruit voortvloeiende corrosie voorkomen, dus vergeet deze stap niet wanneer u voor de grasmaaier zorgt.

Tip 4 - Leeg de tank en controleer het oliepeil

Onderhoudstip grasmaaier: controleer het oliepeil - de grasmaaier blijft gedurende de wintermaanden gedurende lange tijd ongebruikt, dus het is belangrijk dat u de tank zoveel mogelijk leegmaakt, anders bestaat er brandgevaar. De meest ecologische methode is om bij te tanken voordat u de laatste keer maait, zodat u de benzine volledig verbruikt. Het oliepeil moet ook worden gecontroleerd om problemen te voorkomen die het volgende seizoen beginnen. Ontbrekende olie. herkenbaar aan de markering van de oliestaaf, vul deze volgens de instructies van de fabrikant.

Tip 5 - Controle luchtfilter

Het luchtfilter is op het eerste gezicht niet zichtbaar, geen reden om het te verwaarlozen. Als het luchtfilter vuil is, verbruikt de grasmaaier meer benzine en verslijt hij sneller. Lichte vervuiling kan worden uitgeschakeld, maar een sterk vervuild filter moet worden vervangen.

Tip 6 - opslag

Om ervoor te zorgen dat de grasmaaier niet wordt blootgesteld aan stof of vocht, moet hij een droge schuilplaats krijgen (gereedschapsschuur, kelder). Idealiter is deze plek ook vorstvrij. Om te dekken, neemt u een deken of de in de handel verkrijgbare grasmaaierafdekkingen.


Video: Hoe maak ik mijn Toro grasmaaier schoon? (Augustus 2022).