Tuin Tips

Een meerjarige rand maken - tips voor het ontwerp

Een meerjarige rand maken - tips voor het ontwerpWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je een tuin wilt die het hele jaar door bloeit, moet je een kruidachtige rand maken. Hier volgen enkele ontwerptips.

Zet gewoon een monochrome meerjarige rand op

Tip 1 - Meerjarige bedden geplant in één kleur

Een echt elegante tuintrend die werd gecreëerd door grote kwekerijen: eenkleurige geplante kruidachtige bedden. Hier werkt de harmonieus gearrangeerde bloemenpracht op zichzelf en trekt overal bewonderende blikken aan. Het is de kleur zelf die op de voorgrond staat en de afzonderlijke bloemen laat samenvloeien tot een complete eenheid.

Tip 2 - kleurselectie

De kleurkeuzes zijn witte, gele, roze, oranje, rode en blauwe bloembedden. Altijd in combinatie met een verfrissend tuingroen, dat vooral wordt bepaald door de bloembladen. Neutrale groene planten, zoals kleine buxusranden of de varen in de penumbra, kunnen echter gemakkelijk helpen een eenkleurig bloembed te ontwerpen.

Tip 3 - Bloeiende seizoenen

Een gekleurd bloembed moet ook worden gebaseerd op de seizoenen, zodat het permanent bloeit van het vroege voorjaar tot de herfst.

bijvoorbeeld:

Witte vaste planten in de vaste border -

Verklaard op basis van het witte bloembed, zorgen kerstrozen en sneeuwklokjes ervoor dat de bloemen zeer vroeg bloeien. Het wordt snel gevolgd door de witte krokus, maart-mok, witte narcissen en tulpen. Al in april bloeit de witte groenblijvende, gemakkelijk te onderhouden bodembedekker. Ook langzaam de witte clematissen, azalea's, witte pioenrozen, een veelkleurige struik, de akelei, lupines en de mooie sneeuwbal. In de zomer sieren witte rozen, delphiniums, hortensia's, de sik, bal distels, madeliefjes, enz. De witte bloembed. En vanaf de late zomer tot de herfst vullen lelies, herfstanemonen, asters en dahlia's langzaam de witte bloemen aan.

Tip 4 - selectie bloemen

De keuze aan bloemen is echt gigantisch in alle kleuren. Voor het grootste deel zijn de vaste planten extreem gemakkelijk te verzorgen, zodat een meerkleurige vaste border aan elke tuinier kan worden aanbevolen. Het is raadzaam om het assortiment van kruidachtige planten in de nabijgelegen kwekerij eens nader te bekijken. Veel kwekerijen bevelen zelfs plantarrangementen aan binnen hun bereik voor de monochrome overblijvende grens. Dit betekent dat een eerste selectie bloemen vervolgens kan worden samengesteld. De ervaring leert dat in de loop der jaren nieuwe planten zijn toegevoegd totdat de monochrome bloei echt compleet is.


Video: Hoe vul ik een plantenbak? (Augustus 2022).