Perkplanten

Snijd walnotenboom - zo is het gedaan

Snijd walnotenboom - zo is het gedaanWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Walnootbomen kunnen enorm worden

De notenboom in je eigen tuin wordt steeds populairder. Vandaag willen we beschrijven hoe je een notenboom moet kappen.

Walnootbomen kunnen enorm worden
Als u van plan bent om zo'n boom te krijgen, kunt u overvloedig oogsten. Maar je moet er ook op voorbereid zijn dat de boom erg groot kan worden. Boomtoppen tot tien meter in diameter zijn niet ongewoon. Om de grootte te beteugelen, moet een jaarlijkse snoei plaatsvinden. We hebben hier opgemerkt wanneer en hoe u dit voor u moet doen.

Snijd de walnootboom in de late zomer
Het wordt altijd gesneden in de late zomer, ideaal van half augustus tot eind september. De reden is de sapdruk van de boom. De groei is enorm in het voorjaar. Het resultaat: wanneer hij wordt gesneden, bloedt de boom en verliest hij te veel vocht. Dit kan de boom beschadigen. In de late zomer of vroege herfst is de druk daarentegen veel lager. De wonden mogen niet worden gesloten, de boom doet het zelf.

Dit is hoe je de notenboom moet zagen:
In het eerste jaar kunt u elke tweede opname tot 1,5 meter terugbrengen. Bovendien moeten steil stijgende scheuten worden gesneden. De resterende scheuten worden het volgende jaar afgesneden. Overigens: de snede betekent dat je geen gewasopbrengst verliest.


Video: Openen van een walnoot (Augustus 2022).