Tips & trucs

Piling Earth - Waarom is het belangrijk?

Piling Earth - Waarom is het belangrijk?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stapel de aarde op

Er zijn veel soorten groenten die bijzonder goed groeien als de grond wordt opgestapeld. Dit moet niet gebeuren na het planten, maar alleen als de plant goed is gegroeid.

Stapel groenten op
Je kunt ervan uitgaan dat dit na twee weken het geval zal zijn. De aarde wordt vervolgens opgestapeld op een stok naar een kleine berg. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is maar geen klontjes vormt. Door te accumuleren, bereik je dat de plant veel meer zijwortels vormt dan normaal en daarom meer water en voedingsstoffen kan opnemen. De planten worden sterker en de vruchten groter.

Voeg voldoende kunstmest toe
Het is ideaal om de grond op te stapelen voor groenten zoals tomaten, selderij, aardappelen, kool, erwten en snijbonen. Voeg altijd voldoende, maar niet teveel mest toe. Door de hogere opname van voedingsstoffen kunnen de planten meer meststoffen opnemen dan normaal. Te veel kunstmest zou te veel eten betekenen en de groenten kunnen beschadigd raken.

Stapel rozen op
Maar stapelen is niet alleen logisch met groenten. Je kunt ook rozen stapelen. Als je rozen in de winter tegen de kou wilt beschermen, kun je ze op elkaar stapelen. Maar je moet ook rozen planten die in de herfst of lente zijn geplant. Dit is belangrijk omdat de ophoping van nieuwe vezels wortels creëert.


Video: The Fastest Piling System on Earth (Augustus 2022).