Decoratie

Voorkom hagelschade in de tuin

Voorkom hagelschade in de tuinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hagel kan grote schade aanrichten in de tuin. Hier vindt u tips om het ergste te voorkomen en hagelschade in de tuin te voorkomen.

Hagel kan veel druk op je planten uitoefenen - het goede humeur over mooi weer, volle zon en hete temperaturen kan snel verdwijnen als er onweer opkomt. Het is niet ongewoon dat hagelbuien optreden tijdens zomeronweersbuien. Verschillende berichten in de media hebben aangetoond dat verschillende hagelstenen ter grootte van tennisballen veel schade kunnen aanrichten.

Hagelschade kan ook optreden, of vooral in de tuin. De meest voorkomende zijn gewasschade, die zich ontwikkelt tot een enorme financiële last. Je kunt het weer niet beïnvloeden, maar je kunt het wel op tijd voorkomen, zodat de hagel in je tuin niet veel schade kan aanrichten.

Voorkom hagelschade aan planten

Planten vormen een soort natuurlijke bescherming tegen hagel door de bladeren die kleine en zeer platte gewelven vormen, maar dat is verre van voldoende. Om uw planten te beschermen, moet u zelf voorzorgsmaatregelen nemen en dit gebeurt vaak met zeer eenvoudige middelen. De snelste en eenvoudigste manier is om je planten te bedekken met fleece. Vooral groenteplanten worden ook beschermd door geperforeerde en gleuffolies. Enerzijds ondersteunen deze de ontwikkeling van de planten en bieden ze ook voldoende bescherming tegen vorst tot een temperatuur van -5 graden Celsius.

In sommige gevallen kan hagelschade u een financiële vergoeding geven. Dit is echter alleen mogelijk als u dienovereenkomstig een verzekering hebt afgesloten. Deze maatregel zal waarschijnlijk niet lonen voor kleine gebieden in hobbytuinen. Voor tuinen die het voortbestaan ​​dienen, is het echter een belangrijke waarborg.

Voorkom hagelschade aan de kas

Een zware hagelbui is ook een groot gevaar voor overdekte vroege bedden of kassen.Om het glazen dak te beschermen, moet u het afdekken. Het is het beste om grote kartonnen vellen, matten van bast of dikkere folie te gebruiken. Deze maatregelen kunnen ook relatief snel worden uitgevoerd als de naderende storm al in de lucht zichtbaar is.


Video: Wat doe je tegen hagelschade? (Augustus 2022).