Huis en tuin

Vlierbes - gezond en lekker

Vlierbes - gezond en lekkerWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vlierbessen zijn gezond

Vlierbes heeft een lange traditie in onze tuinen. Wanneer u op zoek bent naar een geschikte struik, moet u de oudste op de shortlist zetten.

Witte bloemen, zwarte bessen
De optiek van de oudere is al perfect. De struik kan klein en compact worden gehouden door snoeien. Maar het kan ook tot 2,5 meter hoog worden. In het voorjaar verrast het met prachtige witte bloemen die goed ruiken. Hieruit ontstaan ​​dan de typische zwarte vlierbessen. Vlierbes heeft een plaats in de zon nodig, maar hij houdt ook van penumbra. Als het regelmatig met volwassen compost wordt bemest en goed wordt gegoten, zal het zich uitstekend ontwikkelen.

Verwerk bloemen en bessen
Men kan zowel de bessen als de bloemen van de vlier verwerken. De bloemen kunnen bijvoorbeeld in beslag in een pan worden bereid en de knapperige vlierbloesem kan vervolgens worden geknabbeld. Van de bessen kunnen sap en wijn worden gemaakt, verwerkt tot jam en gelei en zelfs hoestsiroop kan eruit worden gehaald. Ze zijn rijk aan kalium en vitamine A, B en C. De bessen hebben zelfs een genezend effect. Ze hebben bijvoorbeeld een bloedzuiverend, hemostatisch, ontstekingsremmend, krampstillend, slijmoplossend en schimmelwerend effect. De bessen kunnen daarom voor veel ziekten worden gebruikt.


Video: Vlierbessensiroop (Augustus 2022).