Zorg

Foxglove - 4 eigenaardigheden die je moet kennen

Foxglove - 4 eigenaardigheden die je moet kennenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Digitalis is een typische tuinplant. Maar hoe mooi het vingerhoedje ook is, je moet op een paar dingen letten en je moet vooral de eigenaardigheden kennen.

De vingerhoedskruid, Latijn voor digitalis, is een heel mooie plant om naar te kijken. Vooral de bloemen, met hun prachtige kleuren, geven elke tuin een lenteachtige uitstraling. Om van deze verscheidenheid aan kleuren te genieten, heeft de vingerhoed een goed vochtige locatie nodig. Hiervoor heeft hij alleen gematigde zomertemperaturen nodig, slechts 20 graden Celsius is voldoende. Maar de vingerhoedskruid heeft ook zijn valkuilen die elke hobbytuinier zou moeten kennen.

Eigenaardigheid 1

Foxglove is tweejaarlijks. Dit betekent dat het in het eerste jaar een bladrozet vormt en de bloemen pas in het tweede jaar. Deze bladrozet wordt vaak verward met onkruid, dus wees voorzichtig.

Bijzonderheid 2

Digitalis bloeit pas na een koude prikkel, de zogenaamde vernalisatie. Dit betekent dat het in de late winter een vorstperiode nodig heeft om te kunnen bloeien. Als de winter te mild was, bloeit de Foxglove misschien ook niet in het tweede jaar, maar wacht nog een jaar.

Eigenaardigheid 3

Foxglove is giftig! Je moet hier vooral voorzichtig zijn als kleine kinderen in de tuin zijn. De plant kan ook fataal zijn voor honden en katten. Het gif staat niet alleen in bloei, maar in alle delen van de plant.

Eigenaardigheid 4

Je hoeft geen vingerhoedskruid te zaaien, het zaait zichzelf. Dus laat gewoon de verdorde stengels achter.


Video: The Great Gildersleeve: Jolly Boys Invaded Marjorie's Teacher The Baseball Field (Augustus 2022).