Tips & trucs

Pre-ontkiemen aardappelen - stap voor stap instructies

Pre-ontkiemen aardappelen - stap voor stap instructiesWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aardappelen kunnen in februari worden geavanceerd

Als je je aardappeloogst wilt bevorderen, kun je de aardappelen ook ontkiemen. U kunt hier lezen hoe en wanneer u dit kunt doen.

Verhoog de opbrengst met 20 procent
Als je je aardappelen wilt laten groeien en ontkiemen, kun je je opbrengst met maximaal 20 procent verhogen, omdat koude de aardappelen niet stoort. Ze blijven echter groeien. Als je je aardappels wilt ontkiemen, volg dan onze kleine instructies. Het enige dat je nodig hebt om te ontkiemen, is een fruitkrat, rijpe compost of plantenaarde. Trouwens, je kunt je aardappelen in februari ontkiemen.

Pre-ontkiemen aardappelen - stap voor stap instructies

  1. Koop een fruitkrat. Je vult dit met rijpe compost of met eenvoudige potgrond.
  2. Nu hoef je alleen maar de aardappelen in de grond te drukken. Laat ongeveer de helft van de aardappelen uit de grond kijken.
  3. Nu worden de dozen opgeslagen bij temperaturen tussen 10 en 15 graden. Geef ze licht, omdat ze het nodig hebben om sneller te ontkiemen. Na korte tijd ziet u de eerste opnamen.

Nog een tip:
Het zijn niet de grootste aardappelen die de beste planten leveren, het zijn de middelgrote aardappelen die het beste gedijen. Geef niet te veel water en laat de aardappelen in de grond totdat ze in april in de tuin kunnen worden geplant. U kunt dan profiteren van een goede oogst.


Video: CleanLight PotatoCare (Augustus 2022).