Perkplanten

Ziekten van zacht fruit - hoe ze te bestrijden

Ziekten van zacht fruit - hoe ze te bestrijdenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bessen smaken alleen lekker als ze gezond zijn

In bijna elke tuin kun je bessen vinden zoals Zoek aardbeien of frambozen. Ze kunnen ook worden aangetast door ziekten. U kunt hier informatie vinden over de ziekten van zacht fruit.

Ziekten en plagen op zacht fruit
Bessen smaken alleen lekker als ze gezond zijn. Helaas zijn de heerlijke bessen vaak besmet met ziekten en plagen. We willen u graag kennis laten maken met de 5 meest voorkomende ziekten en plagen op zacht fruit:

  1. Grijze schimmel: deze schimmelziekte beïnvloedt het fruit, vormt bruine vlekken en bedekt het hele fruit met een grijze schimmel. Om dit te voorkomen, moeten de planten zonnig staan ​​en veel lucht krijgen. Dus plant ze niet te strak. Het losmaken van de grond is ook logisch.
  2. Frambozenkever: kijk voordat je op frambozen gaat snoepen altijd naar het fruit, want er kunnen frambozenkevers zijn die het fruit eten. De larven worden al in het voorjaar in de bloemen afgezet. Witte plakkerige vallen helpen, maar vroege bloeiende variëteiten voorkomen ook de besmetting.
  3. Kruisbes meeldauw: bladeren en vruchten zijn bedekt met een witte coating. Al bij het kopen moet u op schimmelbestendige planten letten. Anders moet u de getroffen gebieden afsnijden en weggooien.
  4. Wortelstokrot op aardbeien: deze schimmelziekte verspreidt zich naar de bladeren en verspreidt zich naar de vruchten. De plant wordt bruin en sterft. Vermijd natte vloeren. Je moet ook alleen stevige aardbeien kopen. Als er een plaag is, moet u de plant helaas weggooien.
  5. Bes pijlervorst: de paddestoelen verschijnen op de bladeren en vormen lange geelbruine puisten. Planten moeten veel licht en lucht krijgen. Je moet geïnfecteerde scheuten afsnijden.


Video: Wat doe je tegen schimmel in de appelboom? De monilinia fructigena. (Augustus 2022).