Tips & trucs

Bramen planten - hoe het gedaan is

Bramen planten - hoe het gedaan isWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bramen zijn vrij veeleisende en robuuste planten. Maar als je elk jaar een rijke oogst wilt krijgen, moet je veel overwegen bij het planten en ook bij het verzorgen ervan.

Bramen zijn graag zonnig

Bramen zijn enorm populair bij jong en oud. Vaak kun je bramen niet eens verwerken tot jam, gebak of andere lekkernijen omdat ze gewoon perfect zijn voor een snelle snack. Pak het gewoon op en stop het in je mond. De grote, prachtige bramen zijn natuurlijk bijzonder smakelijk. Om ervoor te zorgen dat ze zo groot worden en de struik vol bramen is, zijn er een paar dingen om te overwegen bij het planten.

»Mijn tip: Met bramen zijn de vruchten niet alleen een delicatesse - u kunt een tinctuur en zelfs een thee van de bladeren maken (recept op das-tee-magazin.de). Het is de moeite waard om het uit te proberen! Blackberry-thee heeft bijvoorbeeld de voorkeur voor diarree.

Bramen planten - belangrijke feiten voor een rijke oogst

➤ De optimale locatie voor bramen

Bramen zijn graag zonnig. Het is dus het beste om een ​​plek in uw tuin te vinden waar de zon de hele dag schijnt. Maar zorg ervoor dat de struik beschermd is tegen de wind (bijvoorbeeld voor huismuren). De braam heeft geen speciale eisen ten aanzien van de grond.

Wateroverlast moet echter worden vermeden.

➤ Het juiste moment voor het planten

Bramen zijn meestal verkrijgbaar in potplanten. Daarom kun je de heerlijke plant het hele jaar door planten. De lente is echter het beste wanneer de grond langzaam opwarmt, maar nog steeds voldoende vocht uit de winter bevat. Onder deze omstandigheden moeten de wortels bijzonder snel groeien. Als alternatief kunt u de struik in de late zomer of herfst planten. Omdat dan de dagen weer koeler worden.

➤ Bouw een planthek / klimhulp

Bij het telen van bramen wordt aanbevolen om ze een klimhulp te geven. Dan is er vanaf het begin orde in het braambessenbed. Omdat de plant zonder trellis in alle richtingen zou bewegen en een grote verwarde krijger zou achterlaten. Op de lange termijn zou je dit alleen met radicale bezuinigingen kunnen aanpakken.

Trellises met maximaal 5 horizontale draden, die zijn bekleed met plastic, zijn bijzonder succesvol gebleken. Een afstand van 30-40 centimeter moet worden aangehouden. De eerste draad mag pas beginnen op een hoogte van 50 centimeter. Sommige planten, zoals de "Jumbo", worden bijzonder groot. Een latwerk van ten minste 5 meter lang moet beschikbaar zijn.

➤ Plantenbramen - stap voor stap uitgelegd

Wanneer de weinige voorbereidingen zijn getroffen, kan het planten beginnen.

»Stap 1:
Voordat de plant in de grond wordt geplant, moet deze grondig water worden gegeven. Het is het beste om de plant een tijdje in een emmer water te plaatsen zodat alles kan opzwellen. Draai vervolgens de kluit goed los, zodat de wortels kunnen ademen en zich goed kunnen ontwikkelen.

»Stap 2:
Nu moet je diep in de grond graven. De kluit moet iets lager zijn dan de werkelijke grond. Het kan gunstig zijn voor de groei als je een royale hoeveelheid compost aan de grond toevoegt. Dit zorgt voor de toevoer van voedingsstoffen.

Tip: Als u meerdere planten wilt introduceren, moet u een plantafstand van ongeveer 80 centimeter aanhouden.

»Stap 3:
Wanneer de braam zich nu in de grond bevindt, geeft u de rest van de grond op, drukt u hem stevig aan en geeft u hem daarna weer water.


Video: Bramen snoeien: Hoe en wanneer? (Augustus 2022).