Tips & trucs

Indiase bananenzorg - Indianen noemen ze pawpaw

Indiase bananenzorg - Indianen noemen ze pawpawWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je van een exotische fruitboom wilt genieten, moet je een Indiase banaan kopen. Ontdek hier welke zorg je de Indiase banaan moet geven.

Bloemknop van de Pawpaw (Indiase banaan)

De Indiase banaan (drielobbige Papau; Asimina triloba) komt eigenlijk uit Noord-Amerika en wordt daar door de indianen Pawpaw genoemd. En deze boom zou een mooi sieraad zijn in de huistuin. Het zou vooral een echte zeldzaamheid zijn.

Bovendien produceert het zeer smakelijke, zoete en vitaminerijke vruchten. Volgens de beschrijvingen van de Pötschke-kwekerij smaakt het fruit naar banaan, ananas, mango en vanille! Als dat geen smakelijke mix is.

De boom groeit relatief langzaam, niet meer dan 30 centimeter per jaar en bereikt zijn uiteindelijke hoogte van slechts 3 tot 4 meter. Houd er rekening mee dat u de eerste jaren niet op fruit kunt rekenen. Maar dat is het geval met veel andere fruitbomen.

Indiase banaan: mooi om naar te kijken en tegelijkertijd vol exotisch

De Indiase banaan kan goed overweg met de lokale temperaturen. De boom is winterhard en maakt het niet uit tot temperaturen onder nul tot -20 graden.

Fruit is rijp in augustus
Zodra de boom een ​​bepaalde grootte heeft bereikt, vormt hij de eerste bloemen in het voorjaar. De vruchten zijn dan rijp vanaf augustus. Niet allemaal rijpen tegelijkertijd, dus je kunt tot oktober oogsten.

Hier is een foto van fruit van de Indiase boom van onze lezer mevrouw Bettina Stein:

De Indische boom is vorstbestendig tot een temperatuur van -20 graden en heeft een zonnige en warme locatie nodig. De vruchten zijn tot 20 centimeter lang en hebben een gelige, zachte pulp die erg lekker smaakt. Je kunt de pulp van het fruit gemakkelijk opscheppen.