Tips & trucs

Siergazons onderhouden: 3 tips voor een mooi gazon

Siergazons onderhouden: 3 tips voor een mooi gazonWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een siergazon is liever niet geschikt voor uitgebreide tuinfeesten. Maar het groene tapijt kan het visuele hoogtepunt in uw tuin zijn.
Bijna vlekkeloos aangelegd gazon -

Een decoratief gazon is een lust voor het oog, maar minder iets waarop wordt gespeeld of gegrild. Siergras is eigenlijk meer bekend van botanische planten, maar het wordt ook steeds populairder in hobbytuinen voor thuis. Als u een siergazon wilt maken, moet u van tevoren overwegen dat dit later meer een visueel gezicht zal zijn dan een speeltuin. Er zijn ook andere speciale functies die opnieuw moeten worden overwogen voordat u een siergazon kiest.

Aanschaffingskosten en andere uitgaven

Met het creëren van een siergazon moet u, de tuinbezitter, kosten dragen die niet moeten worden onderschat, waar u zich bewust van moet zijn. Siergraszaden van hoge kwaliteit hebben een prijs. Het is echter een vergissing om het spaarvarken op dit punt te laten rondhangen. Als u wat luxe in uw tuin wilt, dan moet u dienovereenkomstig investeren. Het resultaat zal u overtuigen zodra het decoratieve gazon is gemaakt.

Onderhoud siergazons

Onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding is een topprioriteit voor een siergazon. Elk mes dat nauwelijks een rol speelt in een speelgazon is storend in een siergazon. Zorg ervoor dat mos zich helemaal niet kan vormen en als dit het geval is, moet het onmiddellijk worden verwijderd.

Grasmaaien

Naast continue en grondige onkruidbestrijding, wordt ook veel belang gehecht aan regelmatig grasmaaien bij het versieren van een gazon. Maai nooit op de tuinvloer om schade aan de wortels te voorkomen. Laat dus minstens vijftig procent achter, afhankelijk van het beschikbare bedrag. Om ervoor te zorgen dat het siergras niet klontert en mat wordt, worden de grasresten altijd verwijderd of direct gevangen tijdens het maaien.

Bemest het decoratieve gazon

Na het maaien van het gazon krijgt het decoratieve gazon een portie kunstmest. Vraag uw dealer welke meststof geschikt is voor uw siertuin. Het hangt altijd af van de kwaliteit van de grond. Bemesting vindt plaats in het voorjaar of in de zomer. Dan mag het niet te heet zijn, anders brandt het gazon.

belangrijk: Vergeet niet om het siergazon regelmatig water te geven. Het siergrasveld kan geen constante droogte en hitte doorstaan!


Video: - Met Graszaad een Nieuw Gazon Inzaaien en Onderhouden (Augustus 2022).