Tuin Tips

Bewaar groenten in de kas - zo is het gedaan

Bewaar groenten in de kas - zo is het gedaanWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kunt je groenten ook in de winter in de kas bewaren

Als u een moestuin of een kas hebt, kunt u zich altijd verheugen op verse groenten. Je kunt de groenten zelfs in de winter in de kas bewaren.

Bewaar groenten in de kas
Om ervoor te zorgen dat je een deel van je groenten voor een lange tijd hebt, is juiste opslag essentieel, deze opslag kan binnenshuis plaatsvinden of, over een langere periode gezien, ook in de onverwarmde kas. Omdat de meeste groenten echter gevoelig zijn voor vorst, moet u ze tijdig oogsten.

Groenten bewaren - zo is het gedaan
Als u nu uw groenten in de onverwarmde kas wilt bewaren, moet u als volgt te werk gaan: een gat graven van ongeveer 50 centimeter diep. Daar komt een fruitkist. Kort nu de wortels en het groen van de groenten in. Nu moet je de groenten in de krat leggen. Het moet echter niet aaneengesloten zijn. Het is het beste als u vochtig zand op de tussenliggende lagen aanbrengt. Sommige groenten moeten nog steeds uit het zand kijken. U kunt bijvoorbeeld wortelen verticaal opslaan. Op deze manier blijven groenten enkele weken vers.

Leg een isolatielaag op de groenten
Omdat het in de winter erg koud kan worden in de kas, moet je een isolerende laag bladeren of stro over de groenten vormen. Op deze manier beschermt u de groenten niet alleen tegen de kou, maar ook tegen overmatig zonlicht. Maar onthoud altijd dat u de kas op warmere dagen kunt ventileren.