Instructies

Frambozen - Voorkom ondergrondse groei

Frambozen - Voorkom ondergrondse groeiWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Frambozen zijn heerlijk, maar verspreid in de tuin door ondergrondse wortelgroei maar zonder achting. Hier zijn 2 tips om dit te voorkomen.

Frambozen vormen ondergrondse wortels, frambozen zijn heerlijk, daar bestaat geen twijfel over. Maar zo lekker als de rode, gele of witte frambozen zijn die je in juni en juli kunt oogsten, kunnen frambozen zich ook verspreiden. De ondergrondse groei is niet uitzonderlijk, omdat het wortelplanten zijn.

Ondergrondse groei - wat is het?

Dit betekent dat er vanuit hun altijd vertakkende wortels voortdurend nieuwe planten worden gevormd. Deze planten werpen geen vruchten af ​​in het eerste jaar. Dit gebeurt pas het volgende jaar. Nadat ze fruit hebben gedragen, sterft de scheut. Maar de wortel blijft onder de grond groeien en zorgt op andere plaatsen voor "nakomelingen".

Eigenlijk een prima zaak, ware het niet dat deze proliferatie moeilijk in toom te houden is. Omdat frambozen natuurlijk niet stoppen bij het gazon of andere bedden. Dus hoe beperk je de ondergrondse groei van frambozen?

Voorkom ondergrondse groei - Dit is hoe!

Met schoppen en mankracht

Het is niet zo moeilijk. Je neemt een schop en duwt deze zo diep mogelijk in een lijn bij de grens waarboven de frambozen niet mogen groeien. Als gevolg hiervan worden root lopers afgehakt en heb je een tijdje rust. U moet deze procedure minstens twee keer per jaar herhalen.

Creëer een wortel barrière

Een andere optie die het beste direct wordt gebruikt bij het planten van de frambozenstruik, is het instellen van een wortelbarriere. Deze wortel- of wortelstokbarrière moet zo worden gemaakt dat het hele groeigebied van de frambozen bedekt is. In de regel is dit ongeveer 3 meter.

belangrijk: Vergeet niet om de frambozen regelmatig water te geven, omdat de wortelbarrière het regenwater "stopt". Het moet echter niet teveel zijn, anders zal er wateroverlast optreden.


Video: Innovatieve aspergeoogstmachine van Cerescon (Augustus 2022).