Tips & trucs

Maak grasmaaiers winterbestendig - zo is het gedaan

Maak grasmaaiers winterbestendig - zo is het gedaanWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De grasmaaier is vrijwel het belangrijkste apparaat in een tuin. Daarom moet je voor hem zorgen. Dit omvat ook het wintervast maken van uw grasmaaier.

Een grasmaaier moet elk jaar winterklaar worden gemaakt

Grasmaaiers hebben zorg nodig
Als u geen gazon heeft, kunt u uzelf gelukkig prijzen, want dan hoeft u niet voor het gazon of de maaier te zorgen. Maar het onderhoud is eigenlijk niet zo moeilijk als je weet wat je moet doen. U moet dit werk ook niet vermijden, want als u goed voor uw grasmaaier zorgt, zult u er lang iets van hebben.

Maak grasmaaiers winterbestendig
Voordat de grasmaaier in de winter in de schuur verdwijnt, moet u al het vuil verwijderen. Gras- en grondresten zijn meestal droog, dus u kunt ze verwijderen met een bezem of een vochtige doek. Let op met benzinemotoren: trek altijd de bougiestekker uit wanneer u onderhoudswerkzaamheden aan uw grasmaaier uitvoert. Wanneer de grasmaaier schoon is, moet u alle bewegende delen met olie behandelen zodat ze glad en glad blijven. Het luchtfilter moet ook eenmaal per jaar worden vervangen.

Snijmes en Co.
Als u uw grasmaaier al op de proef stelt, moet u ook controleren of het snijmes geslepen moet worden. Als u roestvlekken vindt, moet u deze behandelen en opnieuw schilderen. Om uw grasmaaier niet te beschadigen, moet u hem tijdens de winter droog bewaren. Een taak die je niet moet vergeten - maar alleen in het voorjaar - is een olieverversing. Dit zal de levensduur van de grasmaaier aanzienlijk verlengen.


Video: Buurman en Buurman: Winterpret. Officiële Trailer. Nu in de bioscoop! (Augustus 2022).