Aanbiedingen

Voorkom koolhernia - Hoe bescherm je je kool?

Voorkom koolhernia - Hoe bescherm je je kool?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kool is gezond en is in veel tuinen te vinden. Maar kool is ook kwetsbaar, vooral voor de zogenaamde koolhernia. Je kunt ook de hernia van de kool voorkomen.

De koolhernia is vooral dol op bloemkool

Tumoren bij de wortel
De koolhernia is een schimmel die in de grond leeft en via de wortels in de koolplant dringt. Vooral bloemkool en koolrabi worden vaak getroffen door deze ziekte. Aan de wortel mobiliseert de hernia van de kool groeihormonen en is verantwoordelijk voor een verdeling van de wortelcellen die niet langer kan worden gecontroleerd. Hierdoor ontstaan ​​tumoren op de wortels en worden de bladeren niet meer voldoende van water voorzien. Het resultaat: je sterft.

Voorkom hernia van kool
Om dit te voorkomen, moet u de grond altijd los houden en mengen met compost. Kalk is ook goed en moet regelmatig worden gegeven. U moet altijd letten op de pH-waarde van de bodem, die tussen 6 voor zandgronden en 7 voor kleigronden moet liggen. Als je ook voor de gezondheid van de planten wilt zorgen, gebruik dan resistente en robuuste variëteiten.

Schimmels kunnen tot 20 jaar in de grond blijven staan
Zorg er altijd voor dat u het volgende jaar geen kool op dezelfde plaats plant, omdat sporen van de schimmels tot 20 jaar in de grond kunnen blijven bestaan. Hierdoor wordt de hernia van de kool beschouwd als een van de ergste ziekten bij de teelt van kool. Als je de geïnfecteerde planten uit de grond haalt en op de compost plaatst, kunnen de schimmelsporen zich nog steeds verspreiden.