Zorg

Goten reinigen - hoe het gedaan is

Goten reinigen - hoe het gedaan isWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een tuin bestaat niet alleen uit planten die in de bedden moeten worden verzorgd. Je moet ook voor alles zorgen. Dit omvat ook de taak van het reinigen van de goten.

Het schoonmaken van goten hoort ook bij tuinieren

Reinig de goot
Overal waar een dak is, vindt u ook een goot of regengoot zodat het water op een gecoördineerde manier kan weglopen. En je moet deze kanalen zo nu en dan controleren. Vooral als er bomen in de buurt zijn en ervoor zorgen dat de goot van tijd tot tijd wordt geblokkeerd. Als de goot vol is met bladeren, kan het water enerzijds niet meer goed weglopen en schiet het over de goot uit, anderzijds kunnen bladeren de regenpijp verstoppen. Daarom moet u uw goten regelmatig controleren en vreemde voorwerpen verwijderen.

Constipatie in de gootAls regenwater over de rand van de goot stroomt of langzaam uit de regenpijp druppelt, is de goot of regenpijp verstopt. Om de goot en de afvoerpijp schoon te maken, moet u het volgende doen:

  1. Maak de goot altijd eerst schoon.
  2. Giet vervolgens water van bovenaf in de regenpijp.
  3. Als het water heel langzaam uit de regenpijp stroomt, is het geblokkeerd. Dus je moet dit ook schoonmaken. De beste manier om dit te doen is met een spiraalbuis.

Roosters en netten
Als je jezelf dit vervelende werk wilt besparen, kun je roosters of netten aan de goot bevestigen die voorkomen dat bladeren en takken in de goot vallen en dus in de regenpijp. Als de muur van het huis bedekt is met klimplanten, moet u dit steeds opnieuw controleren, omdat deze de goten en pijpen alleen al door hun kracht kunnen beschadigen.


Video: Dakgoten reinigen zonder ladder; promotiefilm, inclusief demonstratie. (Augustus 2022).