Tuin Tips

Bladnetten - bescherming voor uw vijver

Bladnetten - bescherming voor uw vijverWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pas in september bladnetten toe

Als u een vijver in de tuin heeft, zult u er veel plezier mee hebben, maar ook veel werk. En hij moet een paar dingen overwegen, vooral wanneer er vissen in de vijver zwemmen. Uiterlijk in september moet een net over de vijver worden gespannen, zodat de bladeren niet in het water kunnen vallen. Natuurlijk is dit alleen zinvol als de tuin loofbomen heeft of als veel bladeren uit de buurt in de vijver kunnen vallen.

Rek het bladnet uit
Omdat de bladeren naar de bodem van de vijver zinken, waardoor voedingsstoffen vrijkomen en het water wordt verrijkt. Dit verwijdert zuurstof uit het water en vormt een laag verteerd slib op de vloer. Daarom moet u een net rekken, dat niet in het water mag hangen, anders zouden de bladeren ook in contact komen met het water en weer voedingsstoffen vrijgeven. Om dit te doen, steekt pin palen in de grond aan de rand van de vijver en strekt het net erover uit. U kunt dan eenvoudig de bladeren van het net verwijderen.

Een bladnet bespaart werk
Wanneer de bladval is verdwenen, kunt u het net uiterlijk in december weer verwijderen en dankzij het bladnet heeft u volgend voorjaar minder werk met de vijverreiniging. Deze bladnetten zijn verkrijgbaar in verschillende maten.


Video: POLY-NET Gootdrain is dé oplossing tegen bladeren in de dakgoot (Augustus 2022).