Tuin Tips

Bekermalve - een geweldige beddecoratie

Bekermalve - een geweldige beddecoratieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hij bloeit in de mooiste tinten roze, blauw en wit en is een sieraad voor elke tuin: de kop malve. Geen wonder dat iedereen ze in de groene oase wil hebben.

Kopmallows zijn een mooie blikvanger in het bed

Bekermallows komen oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en zijn jaarlijks. De bossige planten met hun prachtige bloemen kunnen tot 2 meter hoog worden. De prachtige bloemen die elke toeschouwer betoveren van juli tot september zijn het speciale hoogtepunt van de plant. Omdat ze zo kleurrijk bloeien, kunnen ze worden gecombineerd met veel andere bloemen. En dat zowel in de vaste border als in de bloempot. De bekermalve gedijt hier ook heel goed. Maar alleen als je haar de juiste zorg geeft.

Hoe mokmallows goed te planten

Locatie:

De kaasjeskruid houdt vooral van zon. Maar het gedijt ook in de schaduw. In elk geval is het belangrijk dat de grond op de gekozen locatie los doorlatend is, want alleen dan zal de plant goed zijn.

Zaaien:

Je hoeft niet per se de voorkeur te geven aan mokmallows. Vanaf maart kan het zaaien ook buiten plaatsvinden. Maak hiervoor voren ongeveer 1 centimeter diep en strooi de zaden erin. Wacht dan maar af. In de vroege zomer moet je de planten dan scheiden. Houd een afstand van ongeveer 50 centimeter aan.

Je kunt de cup mallows ook binnenshuis verkiezen. Doe de zaden in een zaadkom en doe ze in een plastic zak, want je kunt ze verzegelen. Plaats de kom vervolgens op een plaats waar de temperatuur continu rond de 20 graden Celsius is en houd het substraat matig vochtig. Na ongeveer 20 dagen zouden de zaden moeten zijn gestegen. Als de zaailingen ongeveer 10 centimeter lang zijn, moet je ze afprikken en in grotere bloempotten planten. De planten mogen dan in maart naar buiten.

Verzorging van de beker kaasjeskruid

Water geven:

Kopmallows zijn zeer zuinige planten die niet veel zorg nodig hebben. Het is in ieder geval belangrijk dat je de bloemen regelmatig water geeft. De plant kan zonder problemen droge fasen overleven, maar dan bloeit hij niet zo overvloedig. Dus pak elke dag een gieter. Je moet echter iets minder dan te veel water geven, omdat wateroverlast helemaal niet van mug mallards houdt.

Bloei bevorderen:

Als je wilt dat je mokmallows bijzonder lang bloeien, snijd dan de vervaagde scheuten regelmatig af. Zodat u langer van de prachtige bloemen kunt genieten.

Na de bloei kun je de plant volledig uit de grond halen en composteren.

Houd de kop mallow laag:

Als je niet wilt dat de kop mallow zo groot is, kun je hem ook laag houden. Om dit te doen, moet je de kaasjeskruid op de gewenste hoogte snijden, net als andere vaste planten. Dus het wordt bossiger.

Propagatie:

Mallows planten zich voort en zaaien zichzelf. Hierdoor kun je er steeds meer van krijgen. Je moet dan eenvoudig de kleine, zwakke planten uitscheuren of overbrengen.

Als je de plant met opzet wilt vermenigvuldigen, kun je de zaden van het voorgaande jaar gebruiken. Zaai de zaden gewoon in zaaddozen van februari tot maart. Van mei tot juni kunt u vervolgens de kleine planten in de tuin zetten.