Tips & trucs

Plant Amerikaanse veenbessen

Plant Amerikaanse veenbessenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je van veenbessen houdt, koop ze dan niet altijd in een glas. Je kunt de smakelijke bessen beter zelf kweken. Dit is tenslotte kinderspel.

Veenbessen hebben een zure grond nodig

Als u van veenbessen houdt, moet u overwegen deze smakelijke bessen de tuin in te brengen. Ze hebben een zure smaak, daarom houdt niet iedereen van rauw fruit. Verwerkt tot gelei, jam en compote of gehuisvest in een cake, zijn de kleine bessen een echte explosie van het gehemelte. Het is dus altijd de moeite waard om zelf veenbessen in de tuin te kweken.

Interessante feiten over veenbessen

De cranberry behoort tot de bosbessenfamilie en is groenblijvend. Omdat de struiken slechts 10 tot 40 centimeter hoog worden, zijn ze ideaal voor het planten van hoge bomen. Ze produceren kleine, klokvormige bloemen van mei tot juni. Dan vormen de rode, zure vruchten.

De vruchten worden meestal niet rauw gegeten, maar gekookt. Ze overtuigen niet alleen met hun smaak. Ze zijn ook erg gezond omdat ze vol vitamines zitten. Ze zouden ook een genezend effect hebben. Er wordt gezegd dat veenbessen lager cholesterol, hebben ontstekingsremmende effecten en beschermen tegen kanker.

Hoe veenbessen goed te planten

Planttijd:

Veenbessen worden altijd in de herfst geplant. September of oktober zijn hiervoor de beste maanden. Als je bang bent dat de planten de winter niet zullen overleven, kun je ze ook in het vroege voorjaar in de grond zetten als er geen groot risico meer op vorst is.

Locatie:

Cranberry-planten houden van zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke plaatsen in de tuin, die een vochtige en licht zure grond kunnen vertonen. De pH moet tussen 5 en 6 liggen. Dit is een basisvereiste voor een succesvolle teelt. U moet dus vooraf de pH van de grond testen. Als het te hoog is, werkt u eenvoudig wat turf of veengrond in de grond.

Teelt:

Cranberrystruiken kunnen solitair zijn, maar kunnen ook groeien onder rododendrons, azalea's of bosbessenstruiken. Het is het beste om ze in bed te leggen. Let op een plantafstand van ca. 40 centimeter. Elk plantgat moet twee keer zo groot zijn als de kluit. Daarnaast is het raadzaam om een ​​afvoer van grind of scherven van klei te maken om wateroverlast te voorkomen. Nadat je de struiken hebt geplant, geef je ze water en ben je klaar.

Oogsten:

In de eerste twee jaar dragen de cranberrystruiken nog steeds geen fruit. Maar vanaf het derde jaar - twee keer. De eerste oogst is gepland voor juni / juli. In de regel blijkt het iets kleiner te zijn. De hoofdoogst is dan gepland voor september en oktober.

Zorg goed voor cranberrystruiken

Water geven:

Veenbessen hebben niet echt veel water nodig. De vloer mag echter nooit volledig uitdrogen. Het is daarom raadzaam om de cranberrystruiken te mulchen.

Vergeet niet om de struiken zelfs in de herfst water te geven. Als andere planten dan niet meer zoveel water nodig hebben, hebben de cranberries het nog steeds nodig.

Bemesten:

Als het gaat om bemesten, hoeft u niet veel werk te doen met veenbessen. Het is voldoende als u de struiken eenmaal per jaar met hoornmeel en compost levert.

Sectie:

Na de bloei is het raadzaam om de cranberrystruiken een beetje recht te trekken. Zodat de zon alle delen van de struik kan bereiken en ervoor zorgen dat de bessen mooi rood worden. Anders is het niet nodig om de veenbessen te snoeien.

Winter:

In de winter hoef je niet bang te zijn dat je cranberrystruiken de koude temperaturen niet zullen overleven. Ze zijn tenslotte winterhard tot -20 graden Celsius. Als het in de winter echt kouder wordt, bescherm dan de struiken met wat kreupelhout.


Video: Flora View - Grote Veenbes - Cranberry - Vaccinium macrocarpon (Augustus 2022).