Zorg

Gebruik regenwater in de tuin

Gebruik regenwater in de tuinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel hobbytuiniers zijn bang dat de kosten van irrigatie over hun nek zullen gaan. Waarom neem je niet gewoon regenwater?
Niemand kan voorspellen hoe het weer in de zomer zal zijn. Soms regent het als emmers, dan volgt nog een droge periode. Het feit is dat uw tuin zelfs water nodig heeft. Lange droge seizoenen houden niet van de moestuin of het gazon. Maar er zijn twee manieren waarop u uw tuin met weinig moeite en vrijwel gratis water kunt geven. Het toverwoord is regenwater verzamelen en op een slimme manier doseren.

Het gieten van duur water uit de kraan is verleden tijd als je het regenwater gebruikt dat er al is. Verzamel hiervoor het regenwater met geschikte containers (regenton), een aankoop die snel zijn vruchten zal afwerpen. Dit water is sowieso veel gezonder voor je planten, omdat het niet kalkhoudend is. Bovendien keert het water terug naar de natuurlijke cyclus.

Verzamel regenwater in het regenton

De eenvoudigste en meest voorkomende manier om regenwater op te vangen is het regenton. Tegenwoordig hoeft een ton niet groot en lelijk te zijn en er lelijk uit te zien in de tuin. Er zijn nu regentonnen in verschillende vormen en kleuren, zodat ze vakkundig in het tuinbeeld kunnen worden ingepast.

Omdat het regentrommel zich meestal direct onder de goot bevindt, is de grootte altijd een beetje afhankelijk van het dakoppervlak. Als dit groter is, moet u ook een overeenkomstige grote container gebruiken. Regentonnen die niet al het regenwater kunnen opvangen zijn verspilling, omdat het overtollige water ernaast stroomt en soms zelfs wateroverlast veroorzaakt.

Verzamel regenwater in de (ondergrondse) watertank

Een andere manier om het regenwater in de tuin te verzamelen en te gebruiken, is door een watertank op te zetten. Deze "kolossen" bevatten vaak enkele duizenden liters en worden daarom eigenlijk alleen aanbevolen voor grote tuinen.

Mijn tip: laat het waterreservoir in de grond zakken en giet het regenwater vanaf het dak van het huis.

Als twee tuinpartijen dicht bij elkaar liggen, kan het ook de moeite waard zijn om een ​​deal te sluiten met de buurman. De aanschafkosten voor de watertank worden gedeeld, evenals het opgevangen regenwater. Het praktische aan watertanks zijn de geïntegreerde pompen en apparaten, waardoor u de irritante gieters niet hoeft te slepen.

Reservoirs of watertanks zonder geïntegreerde pomp kunnen ook eenvoudig achteraf worden uitgerust met een externe regenwaterpomp.


Video: 03 Rioned Regenwater gebruik het in de tuin (Augustus 2022).