Decoratie

Dragon Tree Agave - Agave zonder stekels

Dragon Tree Agave - Agave zonder stekelsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je van agaves houdt, maar je jezelf geen pijn wilt doen, is een drakenboom agave de beste keuze. Het heeft geen puntige bladuiteinden en is ook gemakkelijk te verzorgen.

Agave attenuata

Houd je zoveel van agaves? Zo ja, dan heb je zeker wat thuis. Omdat de bladeren erg puntig zijn en ook extreem hard zijn, hebben de uiteinden van de bladeren echt kleine stekels gevormd. Er zijn ook kleine teken aan de rand van de bladeren. Dit is niet altijd een voordeel, vooral als je kleine kinderen hebt. Maar om niet zonder de agave te hoeven doen, kunt u een zeer specifieke variëteit krijgen. Namelijk de drakenboom-agave, die bijzonder zachte bladeren heeft en daarom geen puntige uiteinden vormt. En de randen zijn ook niet aangevinkt. Anders is er geen verschil met conventionele agave, noch in uiterlijk noch in verzorging.

Hoe je voor je drakenboomagave zorgt

Locatie:

Om de drakenboom-agave te laten gedijen, heeft deze natuurlijk de juiste locatie nodig. Agaves houden over het algemeen van een zeer zonnige en warme plek. Het beste is om de drakenboom agave naast een zuidraam te plaatsen.

In de zomer kun je de agave rustig buiten zetten. Wen aan uw indoor agave maar langzaam aan de UV-stralen buitenshuis. Als je de plant onmiddellijk onder de brandende zon zet, zullen de bladeren verbranden. Plaats de drakenboom agave ongeveer twee weken op een gedeeltelijk schaduwrijke plek. Dan kan de agave zijn plaats vinden in de brandende zon. Voor de eerste nachtvorst moet je de plant terug in huis brengen.

Water geven:

Je hoeft niet veel agave water te geven. Omdat de bladeren water opslaan, moet u de grond slechts licht vochtig houden. In principe is het voldoende als je de agave elke twee weken water geeft. Overtollig water moet altijd vrij kunnen weglopen, zodat er geen wateroverlast optreedt. De agave van de drakenboom kan dit helemaal niet verdragen. Giet altijd het water uit de plantenbak.

De drakenboomagave duurt een rustperiode tussen oktober en februari. Je hoeft hier maar heel weinig water te geven. Dit voorkomt dat de baal uitdroogt.

Bemesten:

Bemest uw drakenboom agave elke vier weken tijdens de groeifase met een cactusmeststof. Tijdens de rustperiode tussen oktober en februari hoeft u helemaal niet te bemesten.

Verpotten:

Grotere agaves moeten in maart om de drie jaar worden verpot. Zorg ervoor dat je de plant goed in het substraat drukt. U mag de wortels echter niet beschadigen.

Winter:

Zoals eerder vermeld, duurt de drakenboom-agave een rustperiode van oktober tot februari. Gedurende deze tijd houden ze van helder en koel. Temperaturen rond de 10 graden Celsius zijn optimaal.

Extra tip: vermenigvuldig agave

Je kunt de drakenboomagave ook vermeerderen door de kleine rozetten van bladeren die de plant vormen van de moederplant te scheiden en ze apart te planten. Anders kun je de drakenboomagave in het voorjaar ook vermenigvuldigen met zaden. Het duurt maar een tijdje.


Video: Agave Attenuata Foxtail Agave Propagation from Baby Cuttings in Soil and Water (Augustus 2022).