Tuin Tips

Bosbessen voor de tuin

Bosbessen voor de tuinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

U kunt ook blauwe bessen in de tuin hebben

Het bos is de thuisbasis van bosbessen of bosbessen. Als je graag in het bos wandelt, kun je erop snacken of het bij langere mensen plukken en naar huis vervoeren. Maar dat hoeft niet te zijn omdat Bosbessen zijn ook beschikbaar voor de tuin.

Het verschil zit in de pulp
Dan zijn het echter geen bosbessen, maar gecultiveerde bosbessen die speciaal voor de tuin zijn geteeld. Het verschil is te zien in de pulp. Wilde bosbessen zijn blauw aan de binnenkant, ze hebben mooie blauwe vingers en een prachtige blauwe tong. Gecultiveerde bosbessen hebben daarentegen groen vruchtvlees, zodat ze niet blauw worden. Maak je geen zorgen, zelfs als deze pulp groen is, zijn de vruchten rijp en kunnen ze zonder maagpijn worden gegeten.

aanplant Tips
In de tuin, bosbessen als een mengsel van aarde en compost, met een laag schors mulch bovenop. Of het nu in de zon of in de schaduw is, overal groeien bosbessen. Geef voldoende water, anders blijven de bessen te klein. Gecultiveerde blauwe bessen kunnen ook een grootte van maximaal twee meter bereiken, dus plant ze op een goede afstand van aangrenzende planten.


Video: Blauwe bessen, de geheimen van een rijke oogst. (Augustus 2022).