Zorg

Droge bloemen en gebruik als decoratie

Droge bloemen en gebruik als decoratieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wilt u het hele jaar door genieten van de bloemen in de tuin? Droog de bloemen dan gewoon! Hieruit kun je prachtige decoraties toveren.

De tuin biedt een grote hoeveelheid bloemen in de zomer en toont veel planten. Je kunt deze bloei ook voor de herfst of winter houden door de bloemen en bloemen te drogen. Dus je hebt het hele jaar door iets van de prachtige bloemen. U kunt ook speciale boeketten gebruiken zoals Maak uw bruidsboeket of Valentijnsboeket duurzaam. U zult dus altijd de speciale evenementen onthouden.

Je hoeft de bloemen niet altijd als droge boeketten op te zetten. Grote gedroogde decoratie kan ook worden opgeroepen uit de gedroogde bloemen. Het enige wat u hoeft te doen is de bloemen goed drogen.

Hoe bloemen goed te drogen

❶ Als u bloemen wilt drogen, moet u ze tijdig oogsten. Het is het beste als de bloemen er vers uitzien. Dit geldt ook voor boeketten. Je moet niet beginnen te verwelken. Trouwens, je kunt vrijwel elke bloem drogen.

❷ Om ervoor te zorgen dat de bloemen hun vorm niet verliezen, d.w.z. de bloemblaadjes niet hangen maar juist staan, worden bloemen altijd gedroogd met de bloemen naar beneden gericht. Dus bind ze samen aan de stengels om een ​​boeket te vormen en hang het ondersteboven op een warme, zonnige plaats. Dit moet echter worden beschermd tegen regen en wind. De bloemen drogen heel goed in een warme en donkere kamer in het huis.

❸ Het duurt enige tijd om te drogen. Het resultaat is echter indrukwekkend. Je kunt de gedroogde bloemen altijd herkennen aan het feit dat ze stil ritselen wanneer ze worden verwijderd. Je moet hier echter heel voorzichtig zijn, omdat de gedroogde bloemen snel kunnen breken.

❹ U kunt het gedroogde boeket dan bewaren met een beetje haarlak. In de regel moeten de bloemen echter ook zo blijven en de bloemrijke zomer een paar maanden, zo niet jaren in huis brengen.

Je kunt alles oproepen van gedroogde bloemen

Je kunt prachtige decoraties van gedroogde bloemen oproepen. U kunt een klassiek droog boeket opzetten of decoreren met decoratieve elementen. Zie mooi, b.v. Parelkettingen of vlinders gemaakt van stof. Dit geeft het geheel een romantische vintage look. Je kunt ook de gedroogde bloemen nemen en er een prachtige deurkrans van maken. Hier zijn nog een paar creatieve ideeën:


Video: Hoe droog ik de bloem van een hortensia? (Augustus 2022).