Zorg

Kweek parasolpaddestoel in de tuin

Kweek parasolpaddestoel in de tuinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Parasolpaddestoelen worden erg groot

De parasolpaddestoel wordt door velen niet als eetbaar herkend, maar het is een smakelijke paddenstoel die vaak in de plaatselijke bossen te vinden is. Met een paar trucs kun je dat doen Kweek parasolpaddestoel in de tuin.

De paddenstoel groeit tussen juli en oktober op bos- of padranden. Het wordt erg groot en heeft een bijzonder opvallend scherm.

Koop de champignonculturen in de tuinafdeling
In de tuinafdeling kun je parasol-paddenstoelculturen krijgen en de gigantische paraplubomen in de tuin laten groeien. Ze houden van een gedeeltelijk schaduwrijke en beschutte hoek. Het pure gazon is voldoende voor de champignons. Het gewas hoeft alleen te worden bedekt met wat grond of gazon zodat het substraat niet langer zichtbaar is. Na een paar maanden zullen de parasolpaddestoelen ook hier ontspruiten.

Parasolpaddestoelen zijn ook geschikt om in te vriezen
In de tussentijd zijn ze een echte delicatesse geworden onder champignons. Ze kunnen in veel gerechten worden gebruikt en je kunt de parasolpaddestoelen ook invriezen. Als je geluk hebt, zullen de culturen vele jaren in je eigen tuin blijven en zich voortplanten. U kunt de culturen bijvoorbeeld kopen op pilzshop.de.


Video: Grote parasolzwam (Augustus 2022).