Huis en tuin

Tips voor de ideale tuinvloer

Tips voor de ideale tuinvloerWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bemest de grond van tijd tot tijd

Om planten in de tuin te laten gedijen, heb je een goede nodig tuingrond, Dit moet vruchtbaar en goed geventileerd zijn. De compositie speelt hier een grote rol.

Minerale en organische componenten zijn belangrijk
Met een goede tuingrond krijgen de wortels een juiste houvast en krijgen ze ook voedingsstoffen. De ideale samenstelling bestaat uit minerale en organische componenten. Deze componenten bevorderen het bodemleven en worden steeds beter doorlatend.

Bescherm de onderkant met mulch
De ondergrond is minder druk en heeft een vrij laag humusgehalte. Het heeft echter passende bescherming nodig, anders wordt het blootgesteld aan omgevingsinvloeden. Bescherming kan worden gegeven door bastmulch.

Het voorkomt dat de grond uitdroogt van de zon. De beschermende schorsmulch voorkomt temperatuurschommelingen in de grond en zorgt ervoor dat de vochttoevoer hetzelfde blijft.

Levende dingen in de grond maken de grond los
Omdat je met een mulchtapijt een constant klimaat in de bodem hebt, vestigen zich daar ook bodemorganismen. Door hun beweging hebben ze overal een losse vloer. Dit is de belangrijkste basis voor een goede en gezonde groei van uw planten.

Vergeet niet te bemesten
Om zieke grond weer tot leven te brengen, wordt aanbevolen om zo nu en dan te bemesten. Op deze manier voed je de ontbrekende voedingsstoffen naar de tuinvloer en verbeter je de structuur.


Video: Gemakkelijk schroeven en boren - EIGEN HUIS & TUIN (Augustus 2022).