Tuin Tips

Beter sneeuw uit de kas verwijderen

Beter sneeuw uit de kas verwijderenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zowel de palen, het glazen dak als de planten hebben last van de druk als er sneeuw op de kas ligt.

Greenhouse: de sneeuw moet naar beneden! Sneeuw heeft een hoog gewicht en alleen al daarom is de bouw van een kas erg veeleisend vanwege de sneeuw die erop ligt. Beide palen en het glazen dak kreunen onder de hoge druk door de sneeuw, dus dat moet je doen Sneeuw op de kas beter verwijderen.

De lichtinval wordt verminderd door sneeuw
Sneeuwverwijdering is ook erg belangrijk voor planten. De lichtinval is erg kort in de winter en de zon heeft aanzienlijk minder kracht. Als de lichtinval, die voornamelijk van het dak komt, nu ook door sneeuw wordt verminderd, wordt de blootstelling van de planten in de kas opnieuw aanzienlijk verminderd.

Vuistregel:
De vuistregel is dat wanneer de kracht van de zon de sneeuw op het kasdak niet smelt, het opruimen van het dak belangrijk is.

Naast het ruimen van sneeuw worden ook roet- en stofdeeltjes van het dak van de kas verwijderd, wat ook de lichtinval kan verminderen. Hoewel sneeuw op buitenbedden welkom is omdat het gewassen beschermt tegen intense vorstschade in de winter, is het schadelijk voor zowel de planten als de kas zelf op het kasdak.


Video: DECEMBER. Wat doe je in de tuin in de winter? (Augustus 2022).