Tuin Tips

Verdun tomaten voor veel fruit

Verdun tomaten voor veel fruitWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tomaten zijn populaire aromatische vruchten. Tomaten moeten worden uitgedund zodat je er veel van kunt plukken. U kunt hier ontdekken wat dit betekent en hoe het werkt.

Tomatenstruiken mogen niet bossig worden

Tomaten zijn moeilijk voor te stellen in de tuin. Ze zijn heerlijk, aromatisch en een verfrissende snack tussendoor. Vooral bij het oogsten gaan een of twee tomaten graag recht in je mond. Een geweldig plezier dat je niet kunt vergelijken met gekochte tomaten. Daarom hebben de meeste tuinders waarschijnlijk ten minste één tomatenplant in de tuin.

Om ervoor te zorgen dat je plant ook veel fruit draagt, is het belangrijk om deze regelmatig uit te dunnen.

Wat daalt er eigenlijk uit?

Het is vaak zo dat de tomatenplanten niet zoveel vrucht dragen als ze eigenlijk zouden kunnen. Het is niet vanwege de variëteit, maar omdat je het goed moet behandelen.

De meeste tomaten groeien bossig. Een groot nadeel, want hoe meer bladeren de plant heeft, hoe bossiger hij wordt en hoe minder fruit hij kan produceren omdat hij al zijn kracht in het vormen van bladeren steekt. Wij tuiniers willen geen bossige tomatenplant met kleine, miezerige tomaten, maar eerder een vrij kale plant maar met grote sappige tomaten.

Daarom is het zo belangrijk om je tomatenplant uit te dunnen (ook bekend als beitsen).

Verdun de tomatenplant - zo is het gedaan

In de tomatenplant zitten scheuten (ook wel stekende scheuten genoemd) die zich in de bladoksels vormen. Deze zijn steriel en daarom volledig overbodig. Dus kom er vanaf. Je doet dit als volgt:

❶ Zoek naar de zogenaamde gierige scheuten op je tomatenplant en pak deze tussen twee vingers en klik hem er eenvoudig af.

❷ Grotere zijscheuten moeten ook worden verwijderd. Om dit te doen, beweegt u de zijscheuten eenvoudig een beetje heen en weer totdat deze vanzelf loskomt.

Wanneer je de onnodige scheuten hebt verwijderd, zal je tomatenplant zich weer concentreren op de vorming van bloemen en er al zijn kracht in zetten.

Belangrijk bij het beitsen van tomaten:
Ga hier nooit met een schaar naar je werk. Dit kan aanzienlijke schade aan je tomaat veroorzaken. Bij het snijden is er een groter risico dat de plant besmet raakt met bladziekte.

➔ En nog een tip aan het einde:
Uitdunnen is niet eenmalig, maar moet het hele seizoen worden uitgevoerd. Zulke ellende komt steeds opnieuw


Video: Gebakken kabeljauw met zuurkool, aardappelsaus en gedroogd Zeeuws spek - Allerhande (Augustus 2022).