Huis en tuin

Bartiris correct implementeren

Bartiris correct implementerenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als de bebaarde iris na de overdracht weigert te bloeien, heb je zeker niets cruciaals gemerkt. We hebben het over de tijd.

Implementeer in de zomer altijd baardiris

Zo nu en dan komt het voor dat de tuin opnieuw moet worden ingericht. Of het nu is omdat de tuinman iets anders wil proberen, of omdat de planten te groot en weelderig zijn geworden en het leefgebied van andere planten wegnemen. Dan is het tijd om deze planten te implementeren. In ons speciale geval willen we de bebaarde iris implementeren. Maar wees voorzichtig: je moet op iets heel belangrijks letten. Anders kan de bebaarde iris weigeren te bloeien na de implementatie.

Belangrijk: voer Bartiris op het juiste moment uit

Als de bebaarde iris niet wil bloeien na de overdracht, is dit meestal omdat u de verkeerde tijd hebt gekozen. Veel hobbytuiniers gaan ervan uit dat alle planten in het voorjaar kunnen worden verplaatst en dat ze het hele jaar door goed groeien. Dit is niet het geval met de bebaarde iris. De lente is hier precies het verkeerde moment. De juiste is midden in de zomer, direct na de bloei. Dus spreek in juli of augustus. Dan rust de plant en kun je deze zonder problemen implementeren. En dus zal het volgend jaar weer bloeien.

Het is echter ook belangrijk dat u de bebaarde iris correct implementeert. Je moet ervoor zorgen dat je de wortelstokken niet beschadigt en bedek ze alleen met een beetje aarde. De situatie is echter anders als u de bebaarde iris verdeelt en vervolgens opnieuw plant. Dan moet je veel meer opletten.

Verdeel de bebaarde iris en herplant hem

Elk jaar groeien jonge zijstokken uit de onderstam van de bebaarde iris, waaruit nieuwe bloemstijlen voortkomen. De originele plant ontspruit echter niet door de jaren heen. Het resultaat: te midden van de nieuwe, jonge wortelstokken verschijnt er een kloof in de tijd. En dat ziet er op zijn beurt niet zo mooi uit. Daarom is het raadzaam om de baardiris ongeveer om de vier tot vijf jaar te delen. De beste tijd om dit te doen is de late zomer, wanneer de hitte voorbij is.

Hier is hoe het goed te doen:

1 Til de bebaarde iris voorzichtig uit de grond met uw handen of een graafvork.

2 Verdeel vervolgens de wortelstok in stukken van ongeveer 10 centimeter lang. Elk individueel stuk moet een goed getrainde bladkam hebben. Kort dit opnieuw in tot ongeveer 10 centimeter.

3Plant vervolgens de afzonderlijke wortelstokdelen in de grond zodat ze er niet helemaal onder vallen. Laat ook ongeveer 20 centimeter ruimte tussen de planten.

4 Geef vervolgens water zodat de wortels onmiddellijk in contact komen met de aarde en goed groeien.


Video: Я и мой канал о растениях - краткая информация. (Augustus 2022).