Zorg

Vaste planten implementeren - 4 tips om het goed te doen

Vaste planten implementeren - 4 tips om het goed te doenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij de implementatie

Het is niet ongewoon om de tuin van tijd tot tijd opnieuw te willen ontwerpen. Natuurlijk omvat dit ook dat Vaste planten implementeren wil graag nieuwe bedden maken. Als vaste planten een nieuwe plek moeten krijgen, is er iets om over na te denken, zodat ze de verhuizing goed overleven. Hier zijn 4 tips:

Tip 1: kies het juiste moment

Vaste planten mogen niet worden getransplanteerd vóór de bloei of wanneer de temperatuur te warm is. Vochtige, koele dagen in de herfst of lente bieden de beste opties.

Tip 2: Verbeter de vloer

Het bed waarin de planten worden verplaatst moet vrij zijn van wortels. Het toevoegen van mulch of kunstmest kan geen kwaad.

Tip 3: deel vaste planten

Als je de te grote vaste planten verdeelt, heb je twee voordelen: aan de ene kant groeien de planten sneller en aan de andere kant heb je meer ruimte in het bed.

Tip 4: plant correct

Verplaats vaste planten zo snel mogelijk, laat ze niet te lang zonder aarde staan. Zorg ervoor dat wortels of knollen niet worden beschadigd. Houd voldoende afstand tot aangrenzende planten en geef ze grondig water, bij voorkeur dichtslibend.

Dus de vaste planten overleven de verhuizing zonder problemen.


Video: Focus NTR nachtdienst (Augustus 2022).