Ideeën & inspiratie

Veiligheid voor kinderen in de tuin

Veiligheid voor kinderen in de tuinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Maak uw tuin kindveilig

Kinderen lopen vooral een risico in ons dagelijks leven. Overal liggen gevaren op de loer, zelfs in uw eigen tuin. Of dat nu de tuinvijver, tuingereedschap of giftige planten zijn. Daarom is het bijzonder belangrijk Veiligheid voor kinderen om in de tuin te creëren.

Maar wat te doen? Kinderen opsluiten? Alles verliezen? Vermijd giftige planten? Niets daarvan! Het belangrijkste is om de kinderen te onderwijzen en hen de gevaren te laten zien. Dus het helpt veel. Niettemin kunnen en moeten in sommige gevallen voorzorgsmaatregelen worden genomen.

  1. Er is veel discussie over het al dan niet plaatsen van giftige planten in een tuin die kinderen bezoeken. Je hoeft het zeker niet uit te dagen. Aan de andere kant zijn veel dingen giftig, dus er zijn ook giftige delen op tomaten of aardappelen (vooral op groen). En natuurlijk ook in de buitenlucht. Je hoeft het niet uit te lokken, maar wie opleeft, heeft al veel dingen goed gedaan.
  2. De tuinvijver is een magische attractie voor de kleintjes. Dit kan worden verholpen door een rooster net onder het wateroppervlak, maar ook door een hek dat rondom de vijver wordt geplaatst.
  3. Gereedschap of pesticiden, kunstmest en dergelijke moeten altijd op een veilige plaats worden bewaard, zodat de kinderen er niet bij kunnen.

Als je deze kleine tips volgt, weet je zeker dat de kleintjes geen risico lopen in hun eigen tuin.


Video: Hoe check je de veiligheid van kermisattracties? (Augustus 2022).