Instructies

Veiligheid op het werk in de tuin: ongevallen kunnen gemakkelijk worden voorkomen

Veiligheid op het werk in de tuin: ongevallen kunnen gemakkelijk worden voorkomenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Degenen die het risico op letsel in de tuin onderschatten, brengen hun gezondheid in gevaar. Veiligheid op het werk in de tuin is kinderspel om te implementeren.

De tuin wordt beschouwd als een plaats van recreatie en tuinieren wordt vaak niet gezien als echt werk. Voor veel mensen zijn het graven van de bedden, het maaien van de heg en het maaien van het gazon pure ontspanning. In principe is hier niets mis mee als sommige tuinbezitters de gevaren van dergelijke werkzaamheden niet lichtvaardig zouden nemen.

Hoe absurd het ook klinkt, ook in de tuin moet een zekere mate van arbeidsveiligheid in acht worden genomen. Hoewel u geen verantwoording verschuldigd bent aan een werkgever of beroepsvereniging in de privé groene zone, moet u zich houden aan enkele belangrijke gezondheids- en veiligheidsregels voor uw gezondheid.

Basisregel: de juiste kleding

Iedereen die ooit een wandeling heeft gemaakt door een volkstuintje kent het beeld: kale romp, korte shorts en slordige klompen aan de voeten gemaakt van rubberachtig materiaal. Iedereen die op deze manier gekleed tuinieren, daagt ongevallen en verwondingen uit.

Lange broek, stevige schoenen

Ze hoeven er niet gemaskerd uit te zien als een kosmonaut, maar ze moeten op zijn minst een aansluitende top dragen. Daarnaast een lange broek (inclusief de dames!) En stevige schoenen met bescherming tegen indringing en plastic dop, die ook speciaal voor de tuin verkrijgbaar zijn. Maak je geen zorgen, de werkkleding van vandaag is lang niet zo stijf als vroeger en kan daarom ook in je vrije tijd worden gedragen. Lange, luchtige kleding beschermt je tegen snijwonden en ook op warme dagen tegen zonnebrand. Je moet nooit zonder stevige schoenen gaan, want gewoon graven kan ervoor zorgen dat je met de schop wegglijdt. Iedereen kan zich de pijn in de voet voorstellen.

Arbeidsveiligheid bij het maaien van het gazon

Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat je je mes nooit in een lopende grasmaaier stopt. Maar er is ook een risico op ongevallen tijdens het maaien van het gazon! Het is iedereen eerder overkomen dat je op het grasveld kunt ontspannen en plots een steen door de lucht wervelt. Dit kan letterlijk in de ogen komen en vervelende verwondingen veroorzaken.

Zelfs als het een beetje gedoe is, zoek en verwijder stenen van het terrein voordat u het gazon maait. Als u een aanbouwmaaier of grasmaaier hebt en de grasopvangbak wilt legen, schakelt u de grasmaaier vooraf uit.

Onderhoud voor elektrische grasmaaiers
Als u de grasmaaier wilt reinigen of zelf kleine reparaties wilt uitvoeren, zorg er dan altijd voor dat het apparaat is losgekoppeld van de stroomvoorziening. Volg de instructies van de fabrikant in de handleiding en draai de schroeven van tijd tot tijd met de hand vast.

Het correct maken van een ladder

Baum op baumarkt.de

Niet alleen in het huishouden, maar ook in de tuin, is de val van de ladder een van de klassieke ongelukken - helaas. Zorg er daarom altijd voor dat de ladder stevig staat. In de tuin is de vloer vaak erg zacht of ongelijk. Je kunt dit compenseren met tenen die voor weinig geld kunnen worden gekocht (bijvoorbeeld gratis verzending bij Amazon).

Als u op de ladder staat en een tak wilt afsnijden die verder weg is, leun dan niet te ver naar links of naar rechts. Daal af en verplaats de ladder.

Zet de ladder niet te steil, anders bestaat het risico dat deze omvalt. Een ander risico op ongevallen is handsfree rijden op de ladder. Daarom: altijd vasthouden met één hand.

Zaag nooit hagen en bomen zonder handschoenen

Als je eenmaal niet oplet, zit de doorn van de rozenstruik al in de vinger. Je zult over de pieken komen, maar als het een diepe snee wordt, wordt het tegen het ziekenhuis gezegd. Zo'n blessure kan gebeuren wanneer u met tuin- of heggenscharen werkt.

Zelfs met een klein rozenschaarje hebben amateur-tuiniers bijna hun vingers afgehakt. Wees op dit punt niet gierig en voer daarom altijd snijwerkzaamheden uit met veiligheidshandschoenen. "Normale" tuinhandschoenen zijn niet dik genoeg om een ​​snee te absorberen.

Vergiftigingsgevaar in de tuin

Ik wil het plezier van tuinieren niet bederven. Niettemin moet op het gevaar van giftige planten of chemicaliën worden gewezen. De bekendste giftige plant in de tuin is de monnikskap, waarin vergiftigingsverschijnselen kunnen ontstaan ​​door eenvoudig over de bladeren te wrijven. Als je kinderen hebt, let dan goed op wat je meeneemt vanuit het tuincentrum.

Chemie hoort niet echt thuis in de tuin, maar op sommige van het onkruid is anders niets te doen. Als u besluit herbiciden te injecteren, vraag dan advies voordat u koopt en volg de instructies van de fabrikant.

En ook:
Tuingereedschap, zoals schoffels en harken, moeten rechtop tegen de muur worden geplaatst. Als je op de grond blijft staan ​​en erop gaat staan, geeft dit niet alleen een stoot.


Video: Basis elektrische veiligheid (Augustus 2022).