Zorg

Train in uw eigen tuin - 4 tips die altijd leuk zijn

Train in uw eigen tuin - 4 tips die altijd leuk zijnWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

U kunt uzelf dure bezoeken aan de sportschool besparen. In de tuin kunt u fit blijven met goedkopere hulpmiddelen, inclusief plezier.

Je komt laat thuis van je werk en gaat op de bank zitten. Slechts weinigen kunnen dan weer opstaan ​​om naar de sportschool te gaan. Maar sport moet zijn als je je lichaam fit wilt houden. Het zomerseizoen staat voor de deur.

Je laat tonnen geld achter in de sportschool. U kunt uzelf de dure maandelijkse bedragen besparen, waarvan sommige gewoon gratis zijn vanwege luiheid. Als je een tuin hebt, groot of klein, kun je nog steeds fit blijven. Sommige activiteiten kunnen ook gemakkelijk met de kinderen worden uitgevoerd. Je blijft niet alleen fit, maar brengt ook kleine bewegingsdempers mee naar de boot. Familieplezier wordt dus niet verwaarloosd.

Sportactiviteiten in de tuin - Hoe fit te blijven

➤ Tip 1: springtouw

Springtouw is vooral populair bij jonge meisjes. Dus waarom niet als volwassene het springtouw uittrekken? Springtouw is ideaal voor het stimuleren van vetverbranding. Al tien minuten springtouw zijn ongeveer even effectief als een half uur joggen. Bij het touwtje springen worden ongeveer 13 calorieën per minuut verbruikt. Dat is 400 calorieën in een half uur. Eerlijk gezegd, voordat ik mezelf moet motiveren om te joggen, spring ik liever een half uur in de tuin.

Springtouwen zijn beschikbaar voor minder dan 10 euro. Een goedkope sport met frisse lucht garantie en veel plezier. (Video-instructie met touwsprongtraining)

➤ Tip 2: spring trampoline

Sport en plezier hoeven elkaar niet exclusief te zijn. Dat bewijst dat de trampoline springt. Veel mensen denken aan acrobatische sprongen met salto's in de lucht bij het springen op een trampoline - misschien met professionals. Het op en neer alleen is goed voor je lichaam en laat het vet smelten.

Belangrijk voor veel vrouwen: het verstevigt het lichaam. Door op en neer te springen moeten de spieren constant werken. De AOK zorgverzekeraar meldt dat springen op een trampoline verbazingwekkende effecten op het lichaam heeft. Een uur op de trampoline kan 750 calorieën verbranden, afhankelijk van de intensiteit.

Het is belangrijk dat u langzaam begint te trainen en de werkdruk en intensiteit in de loop van de tijd verhoogt. Onderschat het springen niet, het is vermoeiend en je moet eraan wennen. (Trampoline-oefeningen in het online magazine van Vital)

Trampolines zijn beschikbaar in alle prijscategorieën en verschillende maten. Gezinnen met kinderen moeten een trampoline kiezen met een diameter van minimaal 3 meter, afhankelijk van de benodigde ruimte. Dus mama of papa kunnen tegelijkertijd met het kind springen. Maar er zijn ook kleinere apparaten met een meterdiameter voor minder dan 50 euro.

"Belangrijk: Let op het TÜV- of GS-merk!

➤ Tip 3: zwemmen en aquagym

Zwemmen is een van de populairste sporten ooit. Geen wonder, plezier, training en stressvermindering komen hier direct samen. Vanwege de lichtheid die we in het water ervaren, is zwemmen geschikt voor bijna iedereen. (Alle voordelen van zwemmen worden duidelijk getoond op de Techniker Krankenkasse.)

Iedereen die denkt dat zwemmen niet vermoeiend is, heeft het helemaal mis. Omdat het grootste deel van het water ons draagt, voelen we de spanning minder. We kunnen ons lichaam echter in topvorm houden, vooral tijdens het krabben. Uithoudingsvermogen en kracht zijn hier vereist.

Een zwembad is niet alleen ideaal voor kinderen om rond te rennen en rond te spetteren, maar ook een fitnesscentrum. Als u uw eigen tuin met zwembad heeft, hoeft u niet te vertrouwen op de openingstijden van zwembaden. Je kunt dus 's ochtends voor het ontbijt een paar baantjes trekken om je conditie te verbeteren.

Ronden zwemmen is niet alles. Aquafitness en aerobics zijn ook erg populair. (Hier oefeningen om te imiteren)

➤ Tip 4: speel badminton

Badminton spelen is niet alleen iets voor kinderen. Hoewel het vaak wordt geglimlacht, is badminton (of badminton) een inspannende sport. Hier kun je niet alleen veel calorieën verbranden, maar ook veel plezier hebben. Het enige dat je nodig hebt is:

  • een speelpartner
  • 2 rackets en
  • een bal

Het is aan jou of je met of zonder een netwerk speelt. Natuurlijk wordt het spannender met het net. Deze aankoop kost ook niet veel geld. Bij Captain Racket zijn eenvoudige complete sets (bal, racket, netset) verkrijgbaar voor minder dan 20 euro.

Met een bepaald speltempo kun je tot 400 calorieën verbranden in badminton.

Zeer positief: badminton is een spel voor jong en oud. Volledig verschillende leeftijdsgroepen kunnen gemakkelijk tegen of met elkaar spelen. Badminton heeft maar één nadeel: als het buiten erg winderig is, is het niet de moeite waard om het spel eruit te halen. Goede bewegingen komen hier zelden voor.


Video: ZO DRAAI JE SNELLER! Boazvb (Augustus 2022).