Tips & trucs

Knip magnolia's - hoe het werkt!

Knip magnolia's - hoe het werkt!We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Niet elke plant maakt graag kennis met de snoeischaar. Vooral niet de magnolia. Als het moet worden gesneden, wees dan voorzichtig.

Magnolia's hoeven niet per se te worden gesneden

Magnolia's zijn mooie struiken - maar ze maken ook veel vuil. Vooral als ze de bloemen eraf gooien. Als je dat accepteert en altijd goed voor de plant zorgt, heb je binnenkort een weelderige, zeer grote struik in de tuin. Zodat het niet te groot en omvangrijk wordt, moet je de magnolia snijden.

In principe hoeft u de magnolia niet elk jaar terug te snijden. Dit kan verplicht zijn voor andere planten, maar niet voor magnolia omdat het heel langzaam groeit. Als je dat al doet, kun je de schaar alleen gebruiken om de natuurlijke groeiwijze te behouden. Omdat een magnolia groeit met meerdere steiger scheuten, kan het snel gebeuren dat ze heel dicht bij elkaar staan. Als dit het geval is, duwt u elkaar omhoog totdat ze voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden. En daarom exploderen sommige planten letterlijk. Je kunt alleen snoeischaar gebruiken om de magnolia weer in vorm te krijgen.

➤ Een kleine tip:

Als je wilt, kun je stekken trekken bij het terugsnijden en de magnolia vermenigvuldigen.

Snijd magnolia altijd met zorg en voorzichtigheid

Als je je magnolia weer in vorm wilt krijgen, wat meestal alleen om de drie tot vijf jaar nodig is, is het het beste om de snoeischaar alleen na de bloei te gebruiken. Afhankelijk van het ras moet deze tijd eind juni of begin juli zijn. Neem vervolgens een scherpe en vers gedesinfecteerde snoeischaar of snoeischaar en begin met werken. Je moet:

  • Verwijder dode en zieke scheuten
  • Snijd concurrerende schijven naar de hoofdstam af
  • Verwijder naar binnen en kruisende takken
  • kroon licht de kroon

Je kunt ook langere opnamen omleiden naar lagere. Dit geeft de plant meer licht en creëert nieuwe bloemtakken. Het is altijd belangrijk dat u de takken direct op de stam afsnijdt. Omdat de magnolia een wondgenezingsmechanisme heeft dat de schors rond het snijvlak verdikt en sluit wanneer je de tak dicht genoeg bij de stam snijdt. Dan is het belangrijk dat u de snijvlakken afdicht met boomwas (bijv. Hier verkrijgbaar) zodat er geen ziektes ontstaan.

Radicaal bezuinigen alleen in uitzonderlijke gevallen

Je magnolia zal je niet zo snel vergeven voor een radicale snee. Aan de ene kant wordt je gestraft met nieuwsgierige uitlopers en aan de andere kant met een zeer langzaam groeiende magnolia. Je kunt zo'n radicale beperking alleen in uitzonderlijke gevallen uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer een storm de magnolia grote schade heeft berokkend. Doe dan het beste:

Snijd de steigeraandrijvingen op drie tot maximaal vijf scheuten. Dit aantal is voldoende. Met sterke en dikke takken moet je echter iets meer vertrekken. Verwijder ook scheuten die oversteken of naar binnen groeien. Dan moet je geduld hebben, want het kan een tijdje duren voordat de magnolia terug groeit in een statige struik. Als je het volgende jaar een radicale snede hebt, moet je ook afzien van de bloei.

By the way:

Als je magnolia's in de emmer houdt, moet je weten dat je ze niet terug kunt snijden. Het is raadzaam om alleen dode takken af ​​te snijden.