Tips & trucs

Tuinstijlen: 5 populaire tuinsoorten gepresenteerd

Tuinstijlen: 5 populaire tuinsoorten gepresenteerdWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De één houdt ervan natuurlijk, de ander modern of rustiek. Daarom zijn er ook veel verschillende soorten tuinen, waarvan we u 5 een beetje dichterbij willen brengen.

De natuurlijke tuin

Tegenwoordig zijn er talloze ontwerpideeën en modieuze tuintrends, die natuurlijk ook gemakkelijk in uw eigen tuin kunnen worden geïmplementeerd. Deze diversiteit laat echter op zijn beurt veel amateur-tuiniers onbeslist welk type tuinontwerp ze uiteindelijk moeten kiezen. Het is echt geen gemakkelijke beslissing, je kunt tenslotte niet eens snel de ene tuinstijl in de andere veranderen. Dus de beslissing moet zorgvuldig worden overwogen.

Uit de veelheid aan tuinstijlen hebben we 5 van de meest populaire tuinsoorten gekozen. We willen u deze hier in meer detail introduceren en u ook tips geven voor geschikte ontwerpideeën.

5 verschillende soorten tuinen gepresenteerd

1. De natuurlijke tuin:

In de natuurlijke tuin zijn de natuurlijke groei van de planten en een divers scala aan bloemen duidelijk op de voorgrond. Het is de bloemenweide die de kijker, de boomgaardplantage, de steen- of boerentuin fascineert, waaruit kruiden, groenten en salades altijd vers kunnen worden geoogst tijdens het seizoen. Bovendien biedt een natuurlijke tuin ook voldoende ruimte voor een harmonieus samenleven van mensen met de lokale dierenwereld, b.v. met bijen, vlinders, vogels en dergelijke.

➤ Onze tip:

Gebruik in de natuurlijke tuin alleen regionaal typische planten (vaste planten, struiken, fruit, groenten en sla). Het is ook raadzaam om houten zitgroepen op te zetten die het natuurlijke tuinkarakter bijzonder goed weerspiegelen. (Leestip: maak een natuurlijke tuin - zo is het gedaan)

Je kunt je natuurlijke tuin uitstekend combineren met allerlei gezellige accenten, zoals een tuinpaviljoen, een schaduwrijke wijnstok of een tuinvijver.

2. De stijltuin:

De stijltuin

Een zogenaamde stijltuin maakt indruk met zijn reeds architectonisch geplande lijn en talrijke ontwerpelementen. In zo'n tuin zijn opvallende accenten belangrijk, die je kunt instellen in de vorm van verlichtingsarmaturen, sculpturen, fonteinen, zwembadfaciliteiten en dergelijke.

Bovendien fascineert een stylingtuin vaak met bijzonder exotische planten, die zijn gerangschikt volgens kleuren en hoogte. Het is daarom niet ongewoon om alleen eenkleurige bloeiende bloemen in dergelijke tuinen te vinden, in combinatie met groenblijvende bomen zoals Kerslauweren, cipressen, enz. En een Engels siergazon.

➤ Onze tip:

Moderne elegantie en gratie zijn de kenmerken van een stylingtuin. Om dit te doen, raden we een zitmeubelset van kunststof rotanmeubels aan die gemakkelijk te onderhouden is en die nu verkrijgbaar is in talloze kleuren en vormen bij gespecialiseerde meubelzaken.

Bovendien kan de stylingtuin ook worden gecombineerd met veel praktische details. Bijvoorbeeld met een wintertuin die wijd geopend kan worden, een chique tuinpaviljoen, aangenaam beloopbaar houten terras en nog veel meer.

3. De gezellige tuin:

De gezellige tuin

Als u bijzondere waarde hecht aan pure gezelligheid in uw eigen tuin, moet u een beetje naar de natuurlijke tuin gaan. Natuurlijk kan het ook een beetje netjes zijn in een gezellige tuin. Dergelijke gezellige tuinen zijn vooral populair bij gezinnen, vooral omdat de kinderen dan uitgebreid kunnen spelen op ruime gazons met wat speeltoestellen. Groentebedden, fruitstruiken en bomen, evenals verschillende slaplanten kunnen ook zorgen voor gezonde voeding uit uw eigen tuin.

➤ Onze tip:

De gezelligheid van de tuin komt ook tot uitdrukking door de installatie van een tuinhuisje, een kas, de installatie van een open haard en een barbecueplaats, evenals gezellige terrasstoelen. Wat ook belangrijk is binnen een dergelijke faciliteit is het persoonlijke feel-good karakter, dat u kunt bereiken met verschillende bloemschikkingen evenals met liefdevol ontworpen zitgroepen, gezellige hoeken en boombanken.

4. De praktische tuin:

De praktische tuin

De praktische tuin, die vooral de voorkeur heeft van werkende mensen, staat voor eenvoudig onderhoud met een hoge gebruikswaarde, daarom zijn deze tuinen vaak uitgerust met extreem ruime gazons. Bovendien worden in de regel alle bloembedden ondersteund met tuinvlies, vol met humus en voorzien van platgewortelde planten om het nogal irritante wieden te minimaliseren.

Verder moet je bij het planten ook letten op langzaam groeiende haagplanten, bloeiende struiken en kleinere bloembedden. Plant ook bessenstruiken, die ook vers fruit uit uw eigen tuin opleveren.

➤ Onze tip:

U moet de praktische tuin combineren met objecten die weinig onderhoud vereisen, zoals plastic stoelen en verhoogde bedden. Hetzelfde geldt voor ontwerpelementen, die bijvoorbeeld kunnen bestaan ​​uit gepolijste stenen ballen of buitenfonteinen zonder een bijbehorende tuinvijver.

5. De thematuin:

Japanse thematuin

De tuin esthet vormt meestal een thema-tuin. Vaak in de vorm van een Zen-tuin, een Zuid-Tiroolse cottage-tuin, een cottage-tuin of een pure speeltuin. Het kunnen echter ook individuele planten zijn waarmee een thematuin met bijzondere voorkeur is uitgerust, zoals een rozentuin, een palmboom of een cactustuin.

Ongeacht de stijl waarin de thematuin zich bevindt: er zijn altijd maar een paar mogelijke combinaties mogelijk. Zitgroepen, verlichtingsarmaturen, designelementen, enz. Moeten zich altijd aanpassen aan de respectieve onderwerpen.

➤ Onze tip:

Een thematuin rijpt meestal alleen door de jaren heen en breidt zijn spectrum voortdurend uit. Talloze specialistische tentoonstellingen kunnen u helpen om steeds weer zeldzaamheid voor uw persoonlijke tuin te vinden.


Video: Uitleg TOA Tuinstijlen (Augustus 2022).