Instructies

Koop tuinschoppen - tips voor model- en materiaalselectie

Koop tuinschoppen - tips voor model- en materiaalselectieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het moet licht maar robuust zijn, zodat tuinieren gemakkelijk is: als u een tuinschop wilt kopen, moet u op een paar dingen letten.

Handgreep en schopmes moeten aan elkaar worden geschroefd

Hark, heggenschaar, grasmaaier - dit zijn slechts enkele van de vele apparaten die een tuinbezitter absoluut moet bezitten. Natuurlijk mag de tuinschep niet ontbreken, omdat je met dit apparaat gemakkelijk plantgaten voor bessen, fruitbomen, struiken en dergelijke kunt graven uit vrijwel elke grond. Een absolute must-have voor elke tuinbezitter.

In de tussentijd zijn er talloze schoppenmodellen om uit te kiezen in de specialistische markt, variërend van goedkope schoppen tot roestvrijstalen luxe modellen. Maar kijk niet alleen naar de look! Wat voor nut heeft een chique luxe schop als deze onhandig en zwaar is? Onze tips moeten u laten zien waar u op moet letten bij het kopen van een tuinschep.

Allereerst:

Sommigen vinden ze erg praktisch en hebben de neiging om ze hier te gebruiken, maar een opvouwbare schop is alleen geschikt voor transport, minder voor dagelijks tuinieren. Je zou zo'n schoppen alleen moeten krijgen als je er alleen kleine klusjes mee wilt doen.

Tips voor model- en materiaalselectie

➤ Tip 1 - Selecteer de vorm van de stok:

Kies de schoppenhandgreep met de gebruikelijke T-handgreep of een knop (afhankelijk van persoonlijke bediening). Met de T-hendel kan echter meestal meer druk op het schopmes worden uitgeoefend.

➤ Tip 2 - selecteer stammateriaal:

Het handvat van de schop is hoofdzakelijk gemaakt van robuust hout, zelden van plastic. Metalen handgrepen zijn daarentegen veel stabieler, maar zijn ook veel zwaarder. Bovendien kunt u op elk moment houten handgrepen tegen lage kosten vervangen.

➤ Tip 3 - plastic afdekking / opvulling op het handvat:

Een plastic deksel op het handvat zorgt voor een betere en vooral comfortabelere grip. Sommige handgrepen worden zelfs aangeboden met comfortabele bekleding. Let daar op.

➤ Tip 4 - Selecteer materiaal spadeblad:

Spadebladen van roestvrij staal zijn duur in aanschaf, maar roesten niet meer. Als u een conventionele metalen plaat kiest en deze na het reinigen met olie inwrijft, wordt deze ook beschermd tegen corrosie.

Extra tip:

Reinig de spade onmiddellijk na elk gebruik, droog hem af en bewaar hem op een beschermde plaats (bijvoorbeeld in de technische ruimte).

➤ Tip 5 - Selecteer de grootte van het schoppenblad:

De differentiatie van de grootte van de schoppenbladen hangt af van de heersende gronddikte ter plaatse. Hoe zwaarder de te bewerken grond, hoe kleiner het schoppenblad zou moeten blijken. Zandige, losse grond, aan de andere kant, kan ook goed worden bewerkt met grotere schoppen.

De bovenrand van het schoppenblad moet ook breed genoeg zijn, zodat u de schoppenkracht aanzienlijk kunt vergroten door te schoppen.

➤ Tip 6 - Verbinding tussen schoppenblad en stijl:

Let er bij het kopen op dat het schopmes en de steel met een schroef zijn verbonden. Dit maakt het handvat gemakkelijker te vervangen.